Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gaminame vietoj kotletų ir kiaušinienės vienu metu: įdaryti kiaušiniai, ir dar su mėsos apvalkalu

1 min. skaitymo

Jei ieškote idėjos sotiems ir nestandartiniams pusryčiams, šis receptas taps atradimu. Apvirti kiaušiniai įvyniojami į mėsos faršą ir kepami iki auksinės plutelės, išsaugant skystą trynį viduje. Patiekalas gaunasi vienu metu traškus išorėje ir švelnus viduje — puikus variantas vietoj kotletų arba sotiems pusryčiams.

Ingredientai:

  • 5 vištos kiaušiniai
  • 500 g kiaulienos faršo
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1/3 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • 2 kiaušiniai tešlai
  • kvietiniai miltai apvoliojimui
  • 8 batono riekelės (arba džiūvėsėliai)
  • augalinis aliejus kepimui

Gaminimas:

  1. Išvirkite kiaušinius verdančiame vandenyje 4 minutes, tada iškart atvėsinkite lediniame vandenyje ir nulupkite.
  2. Dubenėlyje išplakite 2 šviežius kiaušinius tešlai, pagal pageidavimą įdėkite žiupsnelį druskos.
  3. Susmulkinkite batoną į trupinius.
  4. Į faršą įdėkite druskos ir pipirų, nedėkite svogūnų ar žalumynų, kad masė gautųsi tanki.
  5. Suformuokite iš faršo paplotėlį, į vidų įdėkite kiaušinį ir atsargiai suvyniokite, kad visiškai jį padengtumėte.
  6. Apvoliokite ruošinį miltuose, tada kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose.
  7. Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
  8. Kepkite po 2 ruošinius vienu metu po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kad išsaugotumėte skystą trynį.
  9. Paruoštus kiaušinius dėkite ant popierinio rankšluosčio.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus