Jei ieškote idėjos sotiems ir nestandartiniams pusryčiams, šis receptas taps atradimu. Apvirti kiaušiniai įvyniojami į mėsos faršą ir kepami iki auksinės plutelės, išsaugant skystą trynį viduje. Patiekalas gaunasi vienu metu traškus išorėje ir švelnus viduje — puikus variantas vietoj kotletų arba sotiems pusryčiams.
Ingredientai:
- 5 vištos kiaušiniai
- 500 g kiaulienos faršo
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1/3 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 2 kiaušiniai tešlai
- kvietiniai miltai apvoliojimui
- 8 batono riekelės (arba džiūvėsėliai)
- augalinis aliejus kepimui
Gaminimas:
- Išvirkite kiaušinius verdančiame vandenyje 4 minutes, tada iškart atvėsinkite lediniame vandenyje ir nulupkite.
- Dubenėlyje išplakite 2 šviežius kiaušinius tešlai, pagal pageidavimą įdėkite žiupsnelį druskos.
- Susmulkinkite batoną į trupinius.
- Į faršą įdėkite druskos ir pipirų, nedėkite svogūnų ar žalumynų, kad masė gautųsi tanki.
- Suformuokite iš faršo paplotėlį, į vidų įdėkite kiaušinį ir atsargiai suvyniokite, kad visiškai jį padengtumėte.
- Apvoliokite ruošinį miltuose, tada kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje.
- Kepkite po 2 ruošinius vienu metu po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kad išsaugotumėte skystą trynį.
- Paruoštus kiaušinius dėkite ant popierinio rankšluosčio.