Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Griežtai draudžiama: kokių maisto produktų negalima derinti su kava
Maistas / Gėrimai

Griežtai draudžiama: kokių maisto produktų negalima derinti su kava

Karšta kava
Dalintis

Jei esate įpratę rytinius vitaminus gerti su kava, raginame būti atsargiems ir vengti tokių derinių: jūsų organizmas naudos negaus.

Kava ir kalcis

Kava ir pieno produktai – du priešingi pasauliai, kurie nesiderina tarpusavyje. Faktas tas, kad su kiekvienu tonizuojančio gėrimo puodeliu iš organizmo pasišalina nuo 2 iki 3 miligramų kalcio, todėl specialistai rekomenduoja nepersistengti ir išgerti ne daugiau kaip 3 puodelius per dieną, su sąlyga, kad jūsų mityba užtikrina organizmui 1000 miligramų kalcio paros normą. Tai padeda sumažinti kaulų lūžių riziką.

Pieno produktų derinimas su kava nebus naudingas, nes pienas ir cukrus sumažina tonizuojamąjį poveikį, todėl negausite nei laukiamo žvalumo, nei reikiamos kalcio dozės.

Kava ir cinkas

Kava ir cinkas taip pat nėra labai draugiški. Mitybos ekspertai rekomenduoja prieš geriant kavą padaryti pertrauką po raudonos mėsos, paukštienos, austrių, pupelių ar žirnių valgymo. Tai leis organizmui įsisavinti naudingąjį komponentą.

Kava su alkoholiu

Kava ir augaliniai geležies šaltiniai

Šis derinys bus ypač pavojingas veganams ir vegetarams, kurie savo maiste vertina geležį. Polifenoliai, kavoje esantys junginiai, linkę jungtis su nehemine geležimi ir neleidžia jos pasisavinti. Praktiškai reikėtų vengti derinti kavą su žirniais, pupelėmis, lęšiais, avinžirniais ir sojų produktais.

Kava ir vitaminai

Jei nusprendėte stiprinti imuninę sistemą vitaminų kompleksu, sumažinkite kavos vartojimą. Išgėrę tablečių, padarykite bent valandos pertrauką, kad visos naudingosios sudedamosios dalys spėtų pasisavinti.

Kava ir alkoholis

Puodelis kavos, net jei jis išgeriamas per alkoholinį vakarėlį, yra geras žvalumo ir energijos suteikiantis gėrimas. Jis gali jus suklaidinti, kad neviršysite leistinos ribos. Dėl to padidėja apsinuodijimo alkoholiu rizika. Alkoholio ir kavos poveikis kepenims taip pat bus pražūtingas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...