Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Į karštą ar šaltą keptuvę: kada reikia pilti aliejų?
Maistas / GėrimaiPatarimai

Į karštą ar šaltą keptuvę: kada reikia pilti aliejų?

Kada reikia pilti aliejų į keptuvę
Dalintis

Tai atlieka labai svarbų vaidmenį kuriant jūsų kulinarinius šedevrus. Daugelis žmonių vis dar nežino, kada į keptuvę pilti aliejaus.

Kodėl aliejus pilamas į įkaitusią keptuvę?

Viena dažniausių maisto gaminimo klaidų yra aliejaus pylimas į šaltą keptuvę. Dėl Maillardo reakcijos, vykstančios įpylus aliejaus ant karšto paviršiaus, patiekalas įgauna auksinę spalvą, o jo vidus išlieka švelnus.

Tai ypač svarbu ruošiant mėsą, pavyzdžiui, kepsnį, kai traški plutelė suteikia patiekalui puikią tekstūrą.

Kada į keptuvę įpilti aliejaus?

Prieš įpildami aliejaus įsitikinkite, kad keptuvė yra pakankamai įkaitusi. Taip aliejus tolygiai pasiskirstys ir sukurs norimą patiekalo tekstūrą. Aliejaus pylimas į karštą keptuvę neleidžia maistui prilipti.

Aliejus ne tik suteikia maistui traškią plutelę, bet ir veikia kaip apsauginis barjeras, palengvina kepimo procesą ir pagerina skonį.

Laikydamiesi šio paprasto principo ne tik pasieksite kulinarinę tobulybę, bet ir suteiksite patiekalams naują skonio lygį.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Pjaustymo lentelės plovimas

Neplaukite pjaustymo lentelės plovikliais. Šių dviejų natūralių ingredientų pakanka

Pjaustymo lentelė – neabejotinai vienas dažniausiai virtuvėje naudojamų daiktų, tačiau jos priežiūrai...