Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Įdomus receptas, kuris nustebins visko mačiusius: Kaip paruošti vištieną su citrina?
Maistas / Gėrimai

Įdomus receptas, kuris nustebins visko mačiusius: Kaip paruošti vištieną su citrina?

Vištienos filė su citrina
Dalintis

Kas gi nemėgsta skanios, sultingos vištienos vakarienei? Šis receptas paprastas, tačiau rezultatas jus maloniai nustebins. Patiekalo paslaptis slypi pikantiškose citrinose, kuri vištienai suteikia neįtikėtino skonio ir sultingumo.

Ko jums reikės:

  • 4 vištienos filė;
  • 1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus;
  • 1 šaukštelio paprikos;
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • 1 šaukštelio džiovintų česnakų;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 citrina;
  • alyvuogių aliejaus.

Kaip paruošti:

  1. Sumaišykite prieskonius.
  2. Įtrinkite vištienos filė alyvuogių aliejumi ir prieskoniais.
  3. Supjaustykite citriną griežinėliais arba skiltelėmis.
  4. Citrinas sudėkite į kepimo indo dugną. Įberkite šiek tiek čiobrelių, jei jų turite.
  5. Ant viršaus sudėkite vištieną (visą arba supjaustytą porcijomis).
  6. Kepkite 25 minutes 190 laipsnių temperatūroje.
  7. Išjunkite kaitrą, uždenkite kepimo indą folija ir palikite vištieną karštoje orkaitėje dar 10 minučių.

Patarimas:

  • Kad vištiena būtų sodresnio skonio, valandą prieš kepimą ją galite marinuoti prieskoniuose ir alyvuogių aliejuje.
  • Citrinas galite papildyti kitais citrusiniais vaisiais, pavyzdžiui, apelsinais arba greipfrutais.
  • Taip pat vietoj citrinų galite naudoti apelsinus.
  • Vištieną patiekite su mėgstamu garnyru: ryžiais, bulvėmis ar daržovėmis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...