Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Iki šiol kiaušinį kepėte neteisingai. Ekspertas papasakojo apie greitą ir teisingiausią jų paruošimo būdą
Maistas / Gėrimai

Iki šiol kiaušinį kepėte neteisingai. Ekspertas papasakojo apie greitą ir teisingiausią jų paruošimo būdą

Kiaušinio kepimas jo neapverčiant
Dalintis

Kepti kiaušinius yra gana sudėtinga, ypač kai juos reikia apversti. Tačiau yra būdas, kaip patiekalą iškepti per 45 sekundes, jo neapverčiant. Patarimais pasidalijo „Meags Eggs“ įkūrėja Megan Webster, rašo Express.

Ji taiko vadinamąjį „dangčio metodą“.

„Leiskite keptuvės apačios karščiui kepti kiaušinio apačią, o keptuvę uždenkite, kad iš viršaus taip pat būtų atitinkama kaitra”, – patarė ekspertė.

Tereikia „leisti, kad karštis pasiektų kiaušinio viršų, ir iškepti kiaušinį jo neapverčiant“. Tam reikia įkaitinti alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies, tada į keptuvę įmušti kiaušinį ir palaikyti jį maždaug minutę, o tada keptuvę uždengti dangčiu.

„Paskutinėms 45-60 sekundžių arba kol baltymai susigers, o trynys dar bus minkštas, keptuvę uždenkite dangčiu. Norėdami patikrinti, pakratykite keptuvę, kad pamatytumėte, ar trynys vis dar juda. Kai kiaušinis iškeps pagal jūsų skonį, mentele perkelkite kiaušinį į lėkštę.“, – pataria Webster.

Jos teigimu, kiaušinių nereikia apversti.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

5 Komentarai

guest
5 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Gediminas
Gediminas
prieš 6 mėnesių

O vistiek kaip keptuve ar virtuve kiausiukus vistiek nuo ju labai daug pat dama ir bezdama.Dabar nakty man rašant,valgiau vakare kiausiuku virtu daugiau ir kruopų perlinių košes su pienuku,zinoma neiskaet visko.Dabar nakty perdejimas bezdejimas oi kaip didelis ir daznas yra.Netdgi ir daugiau uz berniuka bezdaliuka.O perdet ir bezdet tai reikia,reikia gi.Blofai kai jau neiisiperdama neissibezdama.

Julius
Julius
prieš 6 mėnesių

Net nezinojau kad reikia apversti kepant kiaušinius……nuo mažens kepiau su dangčiu

Belekoks
Belekoks
prieš 6 mėnesių

Dabar priviso, tu ekspertų, kaip ta darome ne taip kaip rengemės ir panašiai, galime ir be jų nuomonės susitvarkyti!!!

Petras
Petras
prieš 6 mėnesių

Tokiu komentatorių pilnas šiūkšlynas ir iš kur jie dygsta?

123
123
prieš 6 mėnesių

Dėjau ant tokių šūdspertų ir kepu kaip noriu.

Panašūs straipsniai
Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...