Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Išliks šviežios savaitę: 7 patarimai, kaip kuo ilgiau išlaikyti šviežias braškes
Maistas / GėrimaiPatarimai

Išliks šviežios savaitę: 7 patarimai, kaip kuo ilgiau išlaikyti šviežias braškes

Šviežių braškių sezonas
Dalintis

Jau visai greitai prasidės braškių sezonas. Jei laikysitės tam tikrų taisyklių, braškės šviežios šaldytuve gali gulėti net savaitę. Dalijamės gudrybėmis, kaip išlaikyti braškes kuo ilgiau.

Pasirinkite tinkamas braškes

Kad nusipirkus uogos gulėtų kuo ilgiau, svarbu pasirinkti pačias šviežiausias braškes, kuriose nėra puvimo požymių. Jei dėžutėje yra tamsių, minkštų ar supuvusių uogų, jų nepirkite. Tai reiškia, kad jos jau laikomos ilgą laiką ir netrukus po įsigijimo suges.

Rūšiuokite

Nusipirkę braškių, atidžiai apžiūrėkite kiekvieną uogą. Išmeskite vaisius, turinčius pelėsių ar puvimo požymių. Tokios uogos greitai „užkrečia“ kaimynines. Taip pat nelaikykite braškių šalia kitų supuvusių daržovių ir vaisių.

Neplaukite braškių

Jokiu būdu neplaukite braškių iš anksto, kitaip jos sugers drėgmę ir kitą dieną surūgs.

Šviežios braškės

Išdžiovinkite prieš sandėliavimą

Jei pirkote jau šlapias braškes, aplipusias lašeliais, arba namines uogas sušlapino lietus, prieš dėdami į šaldytuvą jas nusausinkite. Norėdami tai padaryti, sudėkite uogas į indą sluoksniais kartu su popieriniais rankšluosčiais. Kuo plonesnis uogų sluoksnis, tuo ilgiau jos išlieka šviežios.

Tinkamai laikykite uogas

Šviežias braškes rekomenduojama laikyti plastikiniame maišelyje arba plastikiniame inde su dangteliu. Optimali temperatūra ilgalaikiam laikymui yra 0-2°. Geriausia, kad uogos laikomos apatiniame daržovių ir vaisių skyriuje.

Užšaldykite braškes

Šaldiklyje braškės gali išsilaikyti mėnesius. Prieš šaldant nuimkite lapus, nuplaukite braškes ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tada paskleiskite vienu sluoksniu ant lentos ir palikite per naktį šaldiklyje. Po to šaldytas uogas sudėkite į laikymo indą ir grąžinkite į šaldiklį. Taigi braškės nesulimpa į vieną gumulą.

Užšaldykite braškių tyrę

Braškes sumalkite trintuvu, tyrę sudėkite į sandarų plastikinį maišelį ir užšaldykite šaldiklyje. Taigi atitirpinant uogos tikrai nesulips ir po atšildymo neišsiskleis. Iš masės bus galima nupjauti reikiamą kiekį ir dėti į pyragų įdarą ar arbatą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Pinigų išėmimas iš bankomato

Grynųjų pinigų išėmimas iš bankomato? Iš karto nenueikite, nes galite prarasti pinigus

Išsiimti grynųjų pinigų bankomate neužtrunka ilgai, tačiau kai jau išsigryninate pinigus, prie...

Jūsų PIN kodas

10 blogiausių PIN kodų. Jei tai jūsų kodas, nedelsiant pasikeiskite

Šiais laikais atsiskaityti kortele yra daug patogiau nei nešiotis grynuosius pinigus, tačiau...