Nuo salotų iki garnyrų, birūs ryžiai yra daugelio patiekalų pagrindas. Tačiau kartais, nepaisant visų pastangų, jie gaunasi nemaloniai lipnūs. Žinoma, jei ruošiate sušius ar kitus patiekalus, kuriems reikalinga lipni tekstūra, tai netrukdys. Bet ką daryti, kai norisi, jog ryžiai būtų birūs ir lengvai kristų vienas nuo kito? Nesijaudinkite, išeitis yra! Laikydamiesi 3 paprastų taisyklių, užtikrinsite, kad jūsų ryžiai kaskart taps idealiai birūs.
Tinkama rūšis
Rinkitės nešlifuotus arba plikytus ryžius. Tada išvirus ryžius, jie gausis tobuli.
Plovimas
Kad padidintumėte galimybę paruošti kokybišką patiekalą, ryžius reikia nuplauti šaltu vandeniu. Po šio veiksmo ryžiuose sumažėja krakmolo perteklius.
Specialūs patiekalai
Jei nusipirkote netinkamos veislės ryžius, bet vis tiek norite pasiekti rupumą, patartina naudoti keptuvę storu dugnu. Gudrybė tokia, kad tokiame inde verdant ryžius kruopos įkaista tolygiau.
Maisto gaminimo metas
Ryžius virti reikia iki pusvalandžio, ne daugiau. Be to reikia virimą suskirstyti į 3 etapus:
- Pirmasis etapas virti ant stiprios ugnies. Trukmė – 3 minutės.
- Antrasis etapas – kepimas ant silpnos ugnies 7 minutes.
- Paskutinis etapas yra virimas ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Parašyti komentarą