Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Tobuli ryžiai: 3 paslaptys, kurių niekas nepasakojo
Maistas / Gėrimai

Tobuli ryžiai: 3 paslaptys, kurių niekas nepasakojo

Birūs, skanūs ryžiai
Dalintis

Nuo salotų iki garnyrų, birūs ryžiai yra daugelio patiekalų pagrindas. Tačiau kartais, nepaisant visų pastangų, jie gaunasi nemaloniai lipnūs. Žinoma, jei ruošiate sušius ar kitus patiekalus, kuriems reikalinga lipni tekstūra, tai netrukdys. Bet ką daryti, kai norisi, jog ryžiai būtų birūs ir lengvai kristų vienas nuo kito? Nesijaudinkite, išeitis yra! Laikydamiesi 3 paprastų taisyklių, užtikrinsite, kad jūsų ryžiai kaskart taps idealiai birūs.

Tinkama rūšis

Rinkitės nešlifuotus arba plikytus ryžius. Tada išvirus ryžius, jie gausis tobuli.

Plovimas

Kad padidintumėte galimybę paruošti kokybišką patiekalą, ryžius reikia nuplauti šaltu vandeniu. Po šio veiksmo ryžiuose sumažėja krakmolo perteklius.

Specialūs patiekalai

Jei nusipirkote netinkamos veislės ryžius, bet vis tiek norite pasiekti rupumą, patartina naudoti keptuvę storu dugnu. Gudrybė tokia, kad tokiame inde verdant ryžius kruopos įkaista tolygiau.

Maisto gaminimo metas

Ryžius virti reikia iki pusvalandžio, ne daugiau. Be to reikia virimą suskirstyti į 3 etapus:

  • Pirmasis etapas virti ant stiprios ugnies. Trukmė – 3 minutės.
  • Antrasis etapas – kepimas ant silpnos ugnies 7 minutes.
  • Paskutinis etapas yra virimas ant silpnos ugnies apie 20 minučių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...