Tai daug paprasčiau, nei atrodo! Galite pradžiuginti savo šeimą ir draugus įspūdingu dvipusiu pyragu su įdaru. Kad sukurtumėte kulinarinį šedevrą, reikia pačių paprasčiausių ingredientų ir minimalaus laiko.
Ingredientai:
- 400 ml pieno
- 200 g cukraus
- 60 ml augalinio aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 1 valgomasis šaukštas sausų mielių
- 2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
- 900 g miltų
- 3 šaukštai kakavos
- 3 šaukštai papildomų miltų
- Šokoladinis kremas arba karamelizuotas sutirštintas pienas įdarui
Paruošimas:
- Pieną pašildykite (iki 38 laipsnių), į jį įdėkite cukrų ir sausas mieles. Uždenkite dubenį plėvele arba rankšluosčiu ir palikite 15 minučių šiltoje vietoje.
- Po to įmaišykite augalinį aliejų, kiaušinius ir palaipsniui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Užminkykite tešlą.
- Padalinkite tešlą į dvi dalis: į vieną įmaišykite papildomus 3 šaukštus miltų, o į kitą – 3 šaukštus kakavos.
- Abi tešlos dalis palikite kilti 30 minučių.
- Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 0,8 cm storio lakštus. Šviesią tešlą aptepkite sviestu ir uždėkite ant jos kakavinę tešlą.
- Ant viršaus užtepkite pasirinktą įdarą. Padarykite vertikalius pjūvius (apie 1 cm pločio), palikdami apie 1/3 tešlos nepjaustytą. Suktelėkite kiekvieną juostelę į spiralę ir suvyniokite į ritinį.
- Pyragą dėkite į kepimo formą ir palikite 15 minučių pailsėti.
- Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu ir kepkite 180°C orkaitėje apie 40–45 minutes. Iškeptą pyragą dar šiltą aptepkite sviestu ir patiekite.
Parašyti komentarą