Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Išsiaiškinkime kartą ir visiems laikams. Ar ryžius reikia nuplauti prieš juos verdant?
Maistas / Gėrimai

Išsiaiškinkime kartą ir visiems laikams. Ar ryžius reikia nuplauti prieš juos verdant?

Ryžių plovimas
Dalintis

Ryžiai yra gana dažnas garnyras visame pasaulyje. Nepaisant jų universalumo, daugelį žmonių kamuoja vienas klausimas: ar reikia plauti ryžius prieš juos verdant?

Iš karto galime pasakyti, kad tai ne tik rekomenduojama, tačiau BŪTINA. Nuplaunant ryžius pašalinami nešvarumai, dulkės, šiukšlės, chemikalai ir vabzdžiai.

Dar viena priežastis, kodėl reikėtų nuplauti ryžius, yra ta, kad iš grūdų būtų pašalintas krakmolo perteklius. Jei ryžiai nebus nuplauti, krakmolas liks, o juos išvirus jie bus gana lipnūs.

Kulinarai rekomenduoja skalauti bet kokios rūšies ryžius.

Jei gaminate ryžius suši ar rizotui, suprantama, kad šiems patiekalams reikia lipnių ryžių. Tačiau net ir nuplovus grūdus, virimo metu iš jų išsiskirs grūdelių viduje esantis krakmolas, kuris galiausiai sukurs norimą lipnią ar kreminę tekstūrą. Todėl skalavimas nepakenks, o tik pašalins dulkių ir purvo dalelių perteklių. Įspėjame, kad suši ryžius reikėtų skalauti tik šaltu vandeniu.

Nors reikia plauti visų rūšių ryžius, tikslus metodas kiekvienai grūdų rūšiai šiek tiek skiriasi. Pavyzdžiui, viso grūdo ryžių veislės ryžius reikėtų panardinti po šaltu vandeniu maždaug 30 sekundžių, o tada švelniai nupilti vandenį. Jei garnyrui ruošti naudojate baltuosius ryžius, ryžius reikia skalauti 1-2 minutes po tekančiu vandeniu.

Skalavimo metu svarbu nemaišyti ryžių pirštais. Geriau supilkite grūdus į sietelį ir palaukite.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

2 Komentarai

guest
2 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Gintaras Raulinaitis
Gintaras Raulinaitis
prieš 4 mėnesių

Ryžiai mėgsta sutraukti vandenį verdant, todėl verdant būtina vis papildyti dubenį karštu vandenį. Valgant ryžius, galima tiesiog užsigerti grynu vandeniu, kadangi kitaip užkietės viduriai

Kęstas
Kęstas
prieš 4 mėnesių
Atsakinėti į  Gintaras Raulinaitis

Valgant ryzius reikia stoveti, kad neuzketetu viduriai😄

Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...