Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Išskirtinis gidas: Kaip tobulai paruošti sriubą ant laužo
Maistas / Gėrimai

Išskirtinis gidas: Kaip tobulai paruošti sriubą ant laužo

Kaip virti sriubą ant laužo
Dalintis

Sriuba, išvirta ant laužo, yra idealus patiekalas tiems, kurie išsiruošė į žygį ar mėgaujasi poilsiu sodyboje. Kaip paruošti sodrų mėsos sultinį su daržovėmis gamtoje, kad jis būtų skanesnis už patiekalus geriausiuose restoranuose?

Gaminant sriubą gamtoje dažnai naudojamas katilas, nes dėl apvalios formos ingredientai šyla tolygiai ir nesudega. Ilgai trunkantis virimo procesas padaro mėsą minkštą, o daržoves – švelnias ir prisotintas sultiniu. Kad patiekalas pavyktų tobulai, reikia laikytis kitų svarbių taisyklių.

Sriuba ant laužo ruošiama lėtai, todėl nusiteikite, kad šis procesas truks nuo dviejų iki dviejų su puse valandų, priklausomai nuo ingredientų kiekio ir katilo dydžio.

Norint pasiekti išskirtinį skonį ir aromatą, rekomenduojama naudoti šviežius produktus vietoj šaldytų. Mėsą ir daržoves pjaustykite dideliais gabalais, kad jie neiširtų virimo metu. Bulves, svogūnus ir morkas galima dėti net visus.

Nepamirškite reguliuoti ugnies intensyvumo, kad daržovės ir mėsa lėtai troškintųsi sultinyje ir neprisviltų. Būtinai naudokite prieskonius ir žalumynus – tai gali būti česnakas, krapai, petražolės, kalendra, bazilikas ir kiti prieskoniai.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...