Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Itin skanūs pusryčiai: tik 2 kiaušiniai ir stiklinė avižinių dribsnių
Maistas / Gėrimai

Itin skanūs pusryčiai: tik 2 kiaušiniai ir stiklinė avižinių dribsnių

Omletas su avižomis
Dalintis

Rytais dažnai pritrūksta laiko – reikia susiruošti, išlydėti šeimą į darbą ar mokyklą ir pagaminti skanius bei sveikus pusryčius. Ne visada geriausia išeitis yra greitai paruošti sumuštinį ar išsivirti kiaušinių. Jei norite maistingų pusryčių, kurie suteiktų energijos visai dienai, šis paprastas receptas taps jūsų mėgstamiausiu.

Ko jums reikia?

 

Pusryčiams pasigaminti reikės:

  • 1 puodelio avižinių dribsnių (galite naudoti greito paruošimo arba įprastas avižas);
  • 2 kiaušinių;
  • 1 stiklinės šilto pieno;
  • 30 g varškės;
  • žaliųjų svogūnų, petražolių arba krapų (pagal skonį);
  • žiupsnelis druskos;
  • aliejaus kepimui.

 

Kaip paruošti:

  1. Giliame dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, kiaušinius ir šiltą pieną. Palikite pastovėti 7 minutes, kad dribsniai išbrinktų.
  2. Tuo tarpu smulkiai supjaustykite žalumynus ir sutarkuokite sūrį.
  3. Sudėkite žalumynus, sūrį ir druską į avižinių dribsnių mišinį ir gerai išmaišykite.
  4. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Sudėkite tešlą į keptuvę ir išlyginkite ją šaukštu.
  5. Uždenkite ir kepkite 3 minutes, kol taps auksinės spalvos.
  6. Atsargiai apverskite ir toliau kepkite neuždengę, kol kita pusė taps aukso spalvos.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...