Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Įvardinti maisto produktai, kuriuos galima valgyti net pasibaigus galiojimo laikui
Maistas / Gėrimai

Įvardinti maisto produktai, kuriuos galima valgyti net pasibaigus galiojimo laikui

Dalintis

Gaminių tinkamumo vartoti termino sampratą galima suskirstyti į dalis. Vienu atveju jie tik praranda dalį savo savybių ir naudingumo, kitu – tampa tiesiog pavojingi. Ispanijos vartotojų organizacija pažymi, kad vieni maisto produktai gali būti naudojami pasibaigus galiojimo laikui, tačiau kiti maisto produktai turėtu būti išmetami, ypač žuvis, žalia mėsa ir vištiena.

Šiuos maisto produktus galima vartoti net pasibaigus galiojimo laikui

maisto produktai seimai min

  • jogurtai;
  • duona skrebučiams;
  • džiovinti vaisiai;
  • vytinta dešra;
  • džiovintas sūris;
  • konservuoti pomidorai;
  • makaronai;
  • traškučiai;
  • ankštiniai augalai;
  • gaivieji gėrimai;
  • sviesto gaminiai;
  • alkoholis;
  • uogienė;
  • greitai paruošiama sriuba.

Primename, kad kai kuriuos produktus galima užšaldyti, taip pailginant jų galiojimo laiką. Pavyzdžiui, sūriai, bet tokiu atveju jie praras savo struktūrą ir sultingumą.

Pudingui ir pyragui ruošti galima naudoti įvairius pasenusius duonos gaminius. Iš duonos taip pat galima gaminti prancūziškus skrebučius arba kaip tiramisu pagrindą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...