Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Jei pavargote nuo įprastų blynų, pasigaminkite tradicinių varškėčių
Maistas / Gėrimai

Jei pavargote nuo įprastų blynų, pasigaminkite tradicinių varškėčių

Varškėčių receptas
Dalintis

Kas nemėgsta varškėčių? Šis paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas populiarus ir tarp suaugusiųjų, ir tarp vaikų. Varškė yra baltymų, kurie būtini mūsų organizmui, šaltinis. Joje taip pat yra kalcio, kuris stiprina kaulus ir dantis.

Varškėčius galite pasigaminti su įvairiais priedais, kurie juos padarys dar skanesnius ir sveikesnius.

Pavyzdžiui, galite pridėti:

  • Razinų;
  • Džiovintų abrikosų;
  • Aguonų;
  • Riešutų;
  • Vaisių.

Sudedamosios dalys:

  • 400 g varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 2 valg. šaukštai manų kruopų;
  • 1 valgomasis šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus kepimui.

Paruošimas:

  1. Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, manų kruopas, vanilės ekstraktą ir druską.
  2. Iš masės suformuokite nedidelius blynelius.
  3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite aliejaus.
  4. Kepkite varškėčius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
  5. Varškėčius patiekite su grietine, medumi arba uogiene.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...