Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Jei pavargote nuo įprastų blynų, pasigaminkite tradicinių varškėčių

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Kas nemėgsta varškėčių? Šis paprastas, bet nepaprastai skanus patiekalas populiarus ir tarp suaugusiųjų, ir tarp vaikų. Varškė yra baltymų, kurie būtini mūsų organizmui, šaltinis. Joje taip pat yra kalcio, kuris stiprina kaulus ir dantis.

Varškėčius galite pasigaminti su įvairiais priedais, kurie juos padarys dar skanesnius ir sveikesnius.

Pavyzdžiui, galite pridėti:

  • Razinų;
  • Džiovintų abrikosų;
  • Aguonų;
  • Riešutų;
  • Vaisių.

Sudedamosios dalys:

  • 400 g varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 šaukštai cukraus;
  • 2 valg. šaukštai manų kruopų;
  • 1 valgomasis šaukštelis vanilės ekstrakto;
  • 1/4 šaukštelio druskos;
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus kepimui.

Paruošimas:

  1. Sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, manų kruopas, vanilės ekstraktą ir druską.
  2. Iš masės suformuokite nedidelius blynelius.
  3. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite aliejaus.
  4. Kepkite varškėčius iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
  5. Varškėčius patiekite su grietine, medumi arba uogiene.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

TEMOS:
Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus