Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms
Maistas / Gėrimai

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Morkų salotos
Dalintis

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo ir malonaus traškumo, o kiaušiniai – minkštos, kreminės tekstūros. Šis derinys sukuria puikią saldumo ir lengvo sūrumo pusiausvyrą.

Kiaušinio trynys suteikia salotoms švelnaus kreminio skonio, o morkų traškumas sukuria kontrastą, kuris malonus tiek gomuriui, tiek akiai. Be to, tokios salotos yra ir sotesnės.

Renkantis morkas, verta atkreipti dėmesį į jų išvaizdą. Ideali morka turi būti lygi, tvirta, be deformacijų. Ryški spalva – geras vitaminų gausos ženklas. Net jei morka padengta žemėmis, tai netrukdo, jei neplanuojama jos ilgai laikyti.

Salotų gaminimas

Jums reikės:

  • 2 morkų (apie 660 g)
  • 150 g sūrio
  • 5 kiaušinių
  • Majonezo
  • Druskos pagal skonį
  • 4 česnako skiltelių
  • Petražolių pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  2. Kiaušinius išvirkite kietai ir taip pat sutarkuokite.
  3. Sutarkuokite sūrį – jis suteiks salotoms sodraus skonio.
  4. Įdėkite smulkinto česnako – kiekis priklauso nuo pageidaujamo aštrumo.
  5. Pagardinkite druska ir majonezu (kuo daugiau majonezo – tuo salotos sultingesnės). Galite naudoti ir namuose gamintą majonezą.
  6. Pabaigoje įmaišykite smulkintų petražolių – jos suteiks salotoms gaivumo.

Salotų nereikia laikyti – jos puikiai tinka patiekti iš karto, pavyzdžiui, prie keptos vištienos. Dėl ryškios oranžinės morkų spalvos ir geltonų trynių salotos atrodo itin patraukliai ir gali tapti šventinio stalo akcentu.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...