Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Jūs net nepagalvojote, kad šie maisto produktai, gali turėti nedidelį alkoholio kiekį
Maistas / Gėrimai

Jūs net nepagalvojote, kad šie maisto produktai, gali turėti nedidelį alkoholio kiekį

Maisto produktai su nedideliu alkoholio kiekiu
Dalintis

Mokslininkų teigimu, duonoje, vaisių sultyse, jogurte ir sojų padaže alkoholio gali būti net daugiau nei kai aluje. Pasirodo, maisto produktuose ir gėrimuose, kurie laikomi nealkoholiniais, iš tiesų yra alkoholio. Šis paslėptas ingredientas nėra pažymėtas, tačiau jis randamas daugelyje fermentuotų maisto produktų.

Alkoholis aptinkamas ir maiste

Remiantis mokslininkų tyrimais, įprastame neprinokusiame banane alkoholio yra apie 0,2 proc., o prinokusiame – 0,4 proc. Mėsainiams gaminti naudojamose bandelėse alkoholio yra net 1,28 proc. Tuo pačiu metu, kaip rodo tyrimai, kvietinėje ir ruginėje duonoje alkoholio kiekis mažesnis – 0,29 proc.

Pasak mokslininko Dwayne’o Melloro, gaminant duoną vyksta mielių fermentacija ir dėl to susidaro nedidelis kiekis alkoholio. Mokslininkas mano, kad alkoholio pėdsakų gali likti bet kuriame raugintame produkte.

Tyrimai rodo, kad vynuogių sultyse yra 0,086% alkoholio, apelsinų – 0,073%, o obuolių – 0,026%. Beje, net jogurte yra maždaug 0,02% alkoholio.

Mokslininkų teigimu, alkoholio yra ir sojos padaže, nes šis produktas yra fermentuojamas gamybos metu. Sojų pupelės, kviečiai, druska ir vanduo sumaišomi ir fermentuojami, todėl kviečių krakmolas skyla į cukrų ir virsta alkoholiu. Nors gamybos metu didžioji dalis šio alkoholio išgaruoja, produkte vis dar yra 1,5–2 % alkoholio, kuris sustiprina jo skonį.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...