Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ką dėti į maltą mėsą, kad ji nebūtų skysta: kulinarinės gudrybės
Maistas / Gėrimai

Ką dėti į maltą mėsą, kad ji nebūtų skysta: kulinarinės gudrybės

Maltos mėsos faršas
Dalintis

Jei kotletams skirta malta mėsa bus per skysta, patiekalas keptuvėje suirs. Tai nebus apetitą keliantys pietūs. Todėl reikia įdėti keletą papildomų ingredientų, kad masė būtų tirštesnė, bet vis dar sultinga.

Žinomiausias ir paprasčiausias būdas – pridėti sausos baltos duonos be plutos. Kilogramui maltos mėsos reikės maždaug 200 g. Taip pat galite paimti šiek tiek džiūvėsėlių.

Mėgstantys sultingus kotletus turėtų įdėti šiek tiek manų kruopų. Užtenka 2-3 valgomųjų šaukštų kruopų, kad sugertų visą drėgmės perteklių. Kotletai bus sultingi ir minkšti.

Tačiau šiuo atveju neskubėkite kepti, nes masei reikėtų leisti pabūti apie 10-15 minučių.

Jei norite apsieiti be papildomų produktų, pakanka maltą mėsą pusvalandį palikti šaldytuve, o tik po to formuoti kotletus.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...