Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ką geriau naudoti kepimui: margariną ar sviestą
Maistas / Gėrimai

Ką geriau naudoti kepimui: margariną ar sviestą

Tikras sviestas
Dalintis

Įvairiems kepiniams dažnai naudojamas sviestas arba pigesnis variantas – margarinas. Tačiau šie riebalai tikrai skiriasi savo savybėmis.

Margarinas

KUO JIE SKIRIASI?

Sviestą sudaro natūralūs gyvuliniai riebalai, gaunami iš grietinėlės, atskirtos nuo pieno. Margarinas gaminamas iš augalinės kilmės riebalų.

Tačiau, remdamiesi įgyta patirtimi, kulinarai rekomenduoja ruošiant mieles ar sluoksniuotą tešlą pirmenybę teikti margarinui. Sviesto pakeitimas margarinu bus naudingesnis, nes margarinas „neištempia” taip stipriai tešlos ir skonis kepiniai būna skanesni.

Tačiau pyragams ar sausainiams, pagamintiems iš trapios tešlos, kaip tik tinka riebus sviestas, kuris kepiniams suteiks trapią ir subtilią struktūrą. Taip bus daug skaniau.

Tačiau niekada nekeiskite sviesto margarinu įvairiems kremams, pyragams ir pyragų glajams. Dėl to patiekalas praras ne tik skonį, bet ir aromatą bei patrauklumą. Todėl kremui gaminti pirkite aukščiausios kokybės ir brangiausią sviestą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...