Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Niekas nesakė, kad tai taip svarbu. Svogūnai ir morkos: kas pirmiau?
Maistas / Gėrimai

Niekas nesakė, kad tai taip svarbu. Svogūnai ir morkos: kas pirmiau?

Ką kepti pirmiau, morkas ar svogūnus
Dalintis

Ar kada nors pagalvojote, kodėl kai kurie žmonės gamina ypatingai skaniai? Pasirodo, paslaptis gali slypėti ne brangiuose prieskoniuose, o paprastame, tačiau labai svarbiame žingsnyje – daržovių kepimo eiliškume! Jei dar nežinojote, net toks smulkus pasirinkimas kaip svogūnų ir morkų dėliojimas į keptuvę gali visiškai pakeisti skonį. Ar esate pasiruošę atskleisti šią kulinarinę paslaptį ir sužinoti, kaip ji gali pagerinti jūsų gaminimo įgūdžius?

Taigi, daržoves pirmiausia reikia tinkamai paruošti kepimui. Sriuboms svogūnai supjaustomi mažais kubeliais, salotoms – pusžiedžiais arba didesniais gabalėliais. Morkas, kurios pateks į sriubą, galima sutarkuoti ir supjaustyti plonais strypeliais ir kubeliais.

Kepimui rekomenduojama paimti apie 20 ml augalinio aliejaus kiekvienam 100 g daržovių. Dėl to daržovės iškeps tolygiai.

Pirmiausia pakepinamas svogūnas. Jis kepamas ant vidutinės ugnies maišant apie 2-3 minutes. Tada ugnis sumažinama – ir prie svogūnų siunčiamos morkos. Viskas kepama, kol morkos tampa minkštos.

Kodėl tokia tvarka? Morkos tiesiog greičiau išskiria sultis. Svogūnai pasirodys ne kepti, o troškinti. Be to, bus prarastas daržovių skonis ir aromatas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

7 Komentarai

guest
7 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Valdas
Valdas
prieš 3 mėnesių

Visa laika, tik svogunai eina pirma, paskiau mesa ir morkos, o toliau fantazuokit ko norit. Tik viskas supiaustyta turi buti rankutemis su peiliu, kitaip sugadinsit produktus. Aliejaus ar kitokiu riebalu galit pilti ir daugiau, tik pabaigoi neužmirškit dali riebalu nuimti, kitaip patiekalas bus per riebus.

Donatas
Donatas
prieš 3 mėnesių

Kiekvienas pats sau šefas.
Kam nepatinka gali uzsikrust

Jolanta
Jolanta
prieš 3 mėnesių

Aš taip ir gaminu pasirodo

W.w.
W.w.
prieš 5 mėnesių

Kas per nesamonė.
Morkas ir svogūnus reikia kepti ATSKIRAI!

A.A
A.A
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  W.w.

Kodėl? Iškepus kartu, kaip rašoma,skaniau.

Arunas
Arunas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  W.w.

Jei tamstai tai nesąmonė, gal geriau nebeeik I virtuvę

Edmundas
Edmundas
prieš 3 mėnesių
Atsakinėti į  W.w.

Sutinku

Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...