Ar kada nors pagalvojote, kodėl kai kurie žmonės gamina ypatingai skaniai? Pasirodo, paslaptis gali slypėti ne brangiuose prieskoniuose, o paprastame, tačiau labai svarbiame žingsnyje – daržovių kepimo eiliškume! Jei dar nežinojote, net toks smulkus pasirinkimas kaip svogūnų ir morkų dėliojimas į keptuvę gali visiškai pakeisti skonį. Ar esate pasiruošę atskleisti šią kulinarinę paslaptį ir sužinoti, kaip ji gali pagerinti jūsų gaminimo įgūdžius?
Taigi, daržoves pirmiausia reikia tinkamai paruošti kepimui. Sriuboms svogūnai supjaustomi mažais kubeliais, salotoms – pusžiedžiais arba didesniais gabalėliais. Morkas, kurios pateks į sriubą, galima sutarkuoti ir supjaustyti plonais strypeliais ir kubeliais.
Kepimui rekomenduojama paimti apie 20 ml augalinio aliejaus kiekvienam 100 g daržovių. Dėl to daržovės iškeps tolygiai.
Pirmiausia pakepinamas svogūnas. Jis kepamas ant vidutinės ugnies maišant apie 2-3 minutes. Tada ugnis sumažinama – ir prie svogūnų siunčiamos morkos. Viskas kepama, kol morkos tampa minkštos.
Kodėl tokia tvarka? Morkos tiesiog greičiau išskiria sultis. Svogūnai pasirodys ne kepti, o troškinti. Be to, bus prarastas daržovių skonis ir aromatas.
Visa laika, tik svogunai eina pirma, paskiau mesa ir morkos, o toliau fantazuokit ko norit. Tik viskas supiaustyta turi buti rankutemis su peiliu, kitaip sugadinsit produktus. Aliejaus ar kitokiu riebalu galit pilti ir daugiau, tik pabaigoi neužmirškit dali riebalu nuimti, kitaip patiekalas bus per riebus.
Kiekvienas pats sau šefas.
Kam nepatinka gali uzsikrust
Aš taip ir gaminu pasirodo
Kas per nesamonė.
Morkas ir svogūnus reikia kepti ATSKIRAI!
Kodėl? Iškepus kartu, kaip rašoma,skaniau.
Jei tamstai tai nesąmonė, gal geriau nebeeik I virtuvę
Sutinku