Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ką reikėtų pilti į vandenį verdant burokėlius: efektas nustebins daugelį
Maistas / GėrimaiStraipsniai

Ką reikėtų pilti į vandenį verdant burokėlius: efektas nustebins daugelį

Kaip virti burokėlius
Dalintis

Sunku įsivaizduoti tradicinį šventinį stalą be burokėlių salotų. Tačiau daržovė dažniausiai verdama ilgai. Be to, pradedantieji kulinarai dažnai skundžiasi, kad po apdorojimo daržovė tampa nelabai neskani. Galite pataisyti šią situaciją.

Kaip teisingai virti burokėlius?

Morkos ir burokėliai

Renkantis burokėlius svarbu juos pasirinkti teisingai. Jie turi būti tvirti, be įtrūkimų ir raukšlių, neturi būti puvimo ar kitų pažeidimų požymių.

Prieš gaminant daržoves reikia kruopščiai nuplauti, o viršūnėles nupjauti. Nepašalinkite burokėlių žievės, kitaip po apdorojimo burokėliai bus vandeningi ir praras spalvą.

Turėtumėte pradėti virti šaltame vandenyje ant silpnos ugnies. Nedėkite druskos į verdantį vandenį, tai sugadins daržovių skonį.

Virimo pradžioje, kol vanduo šaltas, galima įpilti šiek tiek citrinos sulčių. Vaisiaus spalvai išsaugoti pakanka pusės arbatinio šaukštelio vienam litrui vandens.

Taip pat galite naudoti actą, kad išsaugotumėte spalvą ir paryškintumėte skonį. Pakanka paimti pusę arbatinio šaukštelio dviem litrams vandens.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...