Ryžiai yra skanus ir visai sveikas garnyras, kurį reikia mokėti tinkamai virti. Jei nenorite, kad į lėkštę patektų lipni košė, reikia laikytis paprastų taisyklių, leidžiančių išvirti trapius ryžius.
KĄ DARYTI SU RYŽIAIS?
Daugelis ryžius ruošia pagal principą „įdėkite į puodą – išvirkite – patiekite“, tačiau praleidžiamas svarbus dalykas. Dėl to ryžiai pasidaro klampūs, sulipę ir nelabai skanūs. Kaip išvengti kulinarinės nesėkmės? Ir išeitis yra.
Ryžius reikia mirkyti, jei nėra laiko, tada kruopščiai nuplaukite.
Kruopas palikite vandenyje apie 40-60 minučių, tada vandenį nupilkite ir tik po to galite pradėti virti. Šio laiko pakanka, kad krakmolo perteklius pasišalintų. Šios procedūros dėka paruošite skanius ir trapius ryžius.
Jei ryžiai plaunami, tai turi būti daroma ypač atsargiai, kad nuo ryžių paviršiaus būtų pašalintos visos šiukšlės ir krakmolas. Būtent krakmolas yra ryžių lipnumo ir klampumo priežastis.