Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ką reikia žinoti norint iškepti tobulus kotletus: 5 svarbios taisyklės
Maistas / Gėrimai

Ką reikia žinoti norint iškepti tobulus kotletus: 5 svarbios taisyklės

Tobuli kotletai
Dalintis

Ne kiekvienai šeimininkei pavyksta iškepti tobulo skonio kotletus. Bet jei pasinaudosite visais patarimais iš žemiau pateikto sąrašo, mėsos kukuliai arba kotletai taps pasakiško skonio.

Patarimai, kaip kepti ypatingo skonio kotletus

  1. Skaniausi kotletai gaunasi iš kiaulienos sprandinės, nugarinės ar šlaunies. Jei gaminate vištienos ar kalakutienos patiekalą, naudokite krūtinėlės dalį.
  2. Prieš pradėdami kepti, šiek tiek pamarinuokite mėsą. Bent 1-2 valandas prieš kepimą.
  3. Tešla nevaidina svarbaus vaidmens ruošiant kotletus. Galite naudoti bet kurį jums patinkantį receptą – jei bus laikomasi visų kitų taisyklių, puikus skonis garantuotas.
  4. Niekada nedėkite kotletų į šaltą keptuvę, kitaip tešla prilips prie dugno. Mėsos gabaliukus reikia panardinti į gerai įkaitintą aliejų.
  5. Kepant ugnis turi būti kiek didesnė nei vidutinė. Iš pradžių palaukite, kol iš vienos pusės susidarys rusva plutelė, o tada apverskite kotletą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...