Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ar pastebėjote plėvelę savo arbatoje? Štai ką ji iš tiesų reiškia
Maistas / Gėrimai

Ar pastebėjote plėvelę savo arbatoje? Štai ką ji iš tiesų reiškia

Keista plėvelė arbatoje
Dalintis

Daugelis arbatos mėgėjų bent kartą yra susidūrę su paslaptingu reiškiniu – baltos putomis ar plėvele, staiga pasirodančia ką tik užplikytos arbatos paviršiuje. Šis netikėtas vaizdas neretai sukelia nerimą ir klausimą – ar tokią arbatą saugu gerti? Kai kurie nedelsdami išpila gėrimą, manydami, kad kažkas negerai su vandeniu ar pačia arbata.

Tačiau prieš skubant atsikratyti savo mėgstamo gėrimo, verta suprasti tikrąją šio reiškinio priežastį. Plėvelės pasirodymas arbatos paviršiuje slypi cheminėse reakcijose ir arbatos lapų sudėtyje, o atsakymas, ar tokią arbatą galima gerti, gali nustebinti net ir patyrusius arbatos žinovus.

Iš kur atsiranda putos arba plėvelė?

Priešingai paplitusiai nuomonei, putos ant arbatos yra jos šviežumo ir kokybės požymis. Tai reiškia, kad arbatoje yra daug eterinių aliejų, polifenolių ir antioksidantų. Prastos kokybės arbatoje jų nėra.

Arbatos putos gali būti gan įvairių spalvų, tačiau dažniausiai – gelsvo atspalvio. Baltos putos atsiranda, kai arbata užplikoma su nepakankamai karštu vandeniu. Jei arbata užplikoma verdančiu vandeniu, putos bus gelsvos.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...