Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip atskirti gerą, šviežią mėsą dantų krapštuku vos per 30 sekundžių: vienas geriausių būdų
Maistas / Gėrimai

Kaip atskirti gerą, šviežią mėsą dantų krapštuku vos per 30 sekundžių: vienas geriausių būdų

Tikriname mėsą
Dalintis

Kiekvienam iš mūsų svarbu, kad ant stalo būtų kokybiški produktai. Vienas iš svarbiausių produktų yra mėsa. Tačiau jei naudosite pasenusią ar sugedusią mėsą, tai gali kelti pavojų jūsų sveikatai. Mikroorganizmai, kurių gali būti tokioje mėsoje, sukelia vėmimą, viduriavimą ir vidurių pūtimą. Todėl labai svarbu žinoti, kaip nustatyti mėsos natūralumą ir šviežumą.

Tikriname mėsą dantų krapštuko pagalba

Siūlome paprastą ir greitą mėsos kokybės patikrinimo būdą. Tam jums reikės 10 x 10 cm folijos ir dantų krapštuko. Paprašykite pardavėjo nupjauti nedidelį mėsos gabalėlį ir uždėti ant dantų krapštuko. Tada padėkite tą gabalėlį virš folijos ir padėkite ant ugnies.

Jei tai natūrali mėsa, tada maždaug po 15 sekundžių ji apdegs iš kraštų, atsiras lengvi dūmai ir būdingas šašlykų kvapas. Jei tai nekokybiška mėsa, ji kvepės cheminiais priedais ir išskirs tamsios spalvos sultis. Tokios sultys burbuliuos ir net šiek tiek putos.

Šis procesas užtruks apie 30 sekundžių. Per šį laiką galėsite suprasti, ar turite natūralią mėsą, ar cheminę. Taigi nepamirškite pasinaudoti šiuo paprastu būdu patikrinti mėsą prieš pirkdami ją parduotuvėje.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...