Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip atskirti kokybišką ypač tyrą 100 % alyvuogių aliejų nuo padirbto „mėšlo”?
Maistas / Gėrimai

Kaip atskirti kokybišką ypač tyrą 100 % alyvuogių aliejų nuo padirbto „mėšlo”?

Maisto kepimas alyvuogių aliejuje
Dalintis

Tikras alyvuogių aliejus turėtų būti „šviežio“ kvapo. Skonis gali būti neutralus, kartus arba aštrus, teigia ekspertai.

Pasirinkite ypač tyrą, aukštos kokybės alyvuogių aliejų

Alyvuogės

Specialistų teigimu, kartais nesąžiningi gamintojai nekokybišką alyvuogių aliejų ženklina kaip aukštos kokybės aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų arba maišydami jį su pigiu neutraliu aliejumi, pavyzdžiui, saulėgrąžų ar rapsų, padidina jo kiekį.

Vienintelis būdas įsitikinti, kad alyvuogių aliejus yra falsifikuotas, yra laboratorinė analizė. Tačiau nekokybišką produktą galite atpažinti ir namuose. Įpilkite šiek tiek aliejaus į švarią stiklinę ir gurkštelėkite taip, kad produktas visiškai padengtų liežuvį. Tikras pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus turėtų būti šiek tiek aštrus ir tuo pačiu kartus, o netikras arba skiestas alyvuogių aliejus bus silpno skonio ir aromato. Kuo alyvuogių aliejus kartesnis tuo geriau.

Žinoma kai kurie tikri aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejai gali būti blankaus skonio. Kad nebūtumėte apgauti, ekspertai rekomenduoja aliejų pirkti patikimose vietose. Pirkdamas aliejų turguose ir net iš „vietinių gamintojų“ Italijoje, vartotojas gali gauti nekokybišką prekę, kuri nebuvo griežtai patikrinta.

Ant alyvuogių aliejų pakuočių turi būti nurodyta:

  • gamintojo pavadinimas ir logotipas;
  • alyvuogių derliaus nuėmimo metai;
  • adresas ir koordinatės;
  • telefonas;
  • pageidautina, kad būtų nurodytas polifenolių kiekis;
  • pageidautina, kad būtų nurodytas rūgštingumas.

Apskritai, kuo didesnis produkto atsekamumas, tuo didesnė tikimybė, kad jo kokybė yra aukšto lygio. Be to nereikėtų tikėtis, kad už 5-10 eurų išsirinksite labai kokybišką aliejų. Tikrai gero aliejaus kainos prasideda nuo 15 eurų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...