Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip atskirti natūralią grietinę nuo netikros – paprasčiausias būdas tai patikrinti
Maistas / Gėrimai

Kaip atskirti natūralią grietinę nuo netikros – paprasčiausias būdas tai patikrinti

Kaip atskirti tikrą grietinę
Dalintis

Norint išsirinkti tikrą grietinę, reikia atkreipti dėmesį į kelis požymius. Norėdami parduotuvėje išsirinkti kokybišką grietinę, visų pirma turite perskaityti informaciją etiketėje. Į kokybiškos grietinės sudėtį įeina tik šis komponentas: pienarūgščių mikroorganizmų kultūrų raugas.

Taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į produkto pavadinimą: tikra grietinė vadinasi tiesiog „Grietinė“, o jei pavadinimas yra „Grietinės pakaitalas” ar „Kreminė grietinė”, reikia atidžiai žiūrėti, kas parašyta mažesnėmis raidėmis – tai gali būti ne tai ko ieškote.

Jei produktas yra ne tikra grietinė, o papildomų priedų turintis produktas, gamintojas privalo tai nurodyti ant pakuotės. Tačiau pasitaiko nesąžiningų gamintojų, kurie kartais gali parašyti „grietinė“, nenurodydami, kad yra augalinių pakaitalų.

„Koks sprendimas? Grietinę reikia pirkti parduotuvėse, o ne turguose.“, – pažymi specialistai.

Taip pat būtina atkreipti dėmesį į galiojimo laiką. Jei galiojimo laikas labai ilgas, pavyzdžiui, kelios savaitės, tai nereiškia, kad tai nekokybiškas produktas – tai gali reikšti, kad buvo pritaikytos šiuolaikinės technologijos.

„Nes gamyklose ir pakuotės gali būti hermetiškai uždarytos, ir tinkamai pasterizuotos. Ir todėl ne tik septynių dienų grietinė yra kokybiška, bet ir tokia, kurią galima laikyti ir dvi savaites, ir tris savaites“, – sako specialistai.

O jei turguje nusipirkote grietinės iš močiutės ir norite ją patikrinti namuose, yra šis būdas tai padaryti:

„Įpilkite į stiklinę karšto, beveik verdančio vandens. Tada į jį įpilkite šaukštą pirktinės grietinės. Tikra grietinė turi ištirpti ir susidaryti į pieną panašus mišinys. Tačiau jei į grietinės gaminį įdėta augalinio aliejaus, susidarys riebalų likučiai“, – aiškina ekspertai.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...