Norint pagaminti skanius ir apetitą žadinančius kotletus, nepakanka tik sumaišyti maltą mėsą ir padaryti kotletus. Svarbu juos tinkamai iškepti. Jei nesilaikysite technologijos, kotletai bus kieti kaip akmuo. Arba, priešingai, jis subyrės.
Kai kurie virėjai yra nuoširdžiai įsitikinę, kad kotletus reikia kepti atviroje keptuvėje. Dėl to mėsa išsausėja 2 ar 3 kartus. Kiti, atvirkščiai, iš karto uždengia keptuvę dangčiu. Tai turi blogos įtakos gaminių formai.
Kas teisus? Iš tikrųjų ir vieni, ir kiti klysta.
Pirmiausia keptuvėje be dangčio kepkite kotletus iki auksinės spalvos. Tada rekomenduojama sumažinti ugnį, uždengti dangtį ir pabaigti kepti. Jei laikysitės šio patarimo, kotletai bus tobuli.
Parašyti komentarą