Avokadai yra nuostabūs vaisiai, kuriais mėgaujamės pusryčiams ar dedame į salotas. Rinkdamiesi avokadą prekybos centre ar turguje atkreipkite dėmesį į jo spalvą. Jei jis prinokęs, jo spalva bus tamsi ir paspaudus bus jaučiamas minkštumas, o jei jis kietas, namuose kambario temperatūroje jis gali prinokti per kelias dienas.
Rinkitės avokadus lygia odele, be įtrūkimų, dėmių ar kitų pažeidimų.
Kaip nulupti avokadą?
Jei jūsų avokadas minkštas, nuplaukite vaisių, peiliu padalykite jį į dvi dalis, išimkite kauliuką. Peiliu supjaustykite į dalis neperpjaunant odelės, tada šaukštu išimkite avokadą iš abiejų puselių.
Jei avokadas nėra prinokęs, pirmiausia jį reikės nulupti, tada išimti kauliuką ir tik tada, perpjovus į dvi dalis, supjaustyti ant lentelės. Geriausia odelę pašalinti daržovių skustuku.

Parašyti komentarą