Silkė išlieka pati prieinamiausia riebi žuvis, kurią dietologai rekomenduoja reguliariai vartoti. Nebūtina jos valgyti sūdytos. Galite žuvį marinuoti ir virti skirtingai. Tačiau pagrindinė problema – kaulų, ašakų išėmimas. Kaip jas lengvai ir greitai išimti?
SILKĖS FILĖ, KAIP RESTORANE
- Paimkite didelę pjaustymo lentą (geriausia medinę – ant jos žuvis taip neslysta), aštrų peilį plonais ašmenimis, servetėles ar popierinius rankšluosčius.
- Padarykite išilginį pjūvį nugaroje ir skersinį pjūvį prie galvos.
- Nupjaukite pelekus, bet dar nelieskite uodegos.
- Dabar galite lengvai įpjauti odą ir išvalyti jos vidų;
- Po to galima nupjauti galvą ir pjauti pagal pagrindinį kaulą išilgai;
- Viena ranka laikykite žuvį, kita ranka pasukite žuvies uodegą tiek, kad pasisuktų visi pagrindiniai žuvies kaulai. Po to nuėmus dvi filė puses nuo stuburo ir šonkaulių, sunkumų nebeliks.
- Likusius mažus kaulus teks išskinti pincetu.
Filė ne ilgiau kaip dvi dienas laikoma sandariame plastikiniame inde arba stikliniame (emaliuotame) inde. Tuo metu žuvį patartina pamarinuoti arba suvalgyti, kitaip ji suges.
Parašyti komentarą