Kiaušiniai yra maistingųjų medžiagų turtingas maisto produktas, kuriame yra baltymų, omega-3 riebalų rūgščių, vitamino D ir vitamino B12. Tačiau ar žinote, kiek laiko juos galima laikyti?
Kiaušinių galiojimo laikas yra 3-5 savaitės, jei jie laikomi nepažeistu lukštu ir šaldytuve maždaug nulinėje temperatūroje.
Prieš pirkdami kiaušinius, atidarykite dėžutę ir patikrinkite, ar lukštas nėra įtrūkęs. Net jei pastebėjote mikroįtrūkimų, kiaušinių nepirkite. Kiti vizualiniai požymiai, rodantys blogą partiją, yra gleivėtas ar miltuotas paviršius.
Kiaušinio šviežumą taip pat galite patikrinti patikrinę jo plūdrumą. Jei atsargiai įmetę nevirtą kiaušinį į dubenį su šaltu vandeniu pamatysite, kad kiaušinis plūduriuoja, tikėtina, kad jis yra senas.
Norėdami ilgiau išlaikyti kiaušinius, kuo greičiau po įsigijimo parsineškite juos namo ir laikykite šaldytuve. Nepalikite produkto dvi valandas ar ilgiau kambario temperatūroje.
Parašyti komentarą