Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip ir kiek virti bulves? Tai turi mokėti kiekvienas
Maistas / Gėrimai

Kaip ir kiek virti bulves? Tai turi mokėti kiekvienas

Virti bulves turi mokėti kiekvienas
Dalintis

Virtos bulvės yra labai paprastas, greitas, sveikas ir skanus garnyras. Sužinokite, kaip vir kiek laiko reikia virti bulves. Šiame straipsnyje aprašome, kaip virti neluptas ir luptas bulves vandenyje.

bulviu virimas
Bulvių virimas su lupena

Kaip virti neluptas bulves?

Šis būdas laikomas naudingiausiu ir sveikiausiu. Bulvių odose yra vitaminai A, B1, B3, B6, baltymai, skaidulos, kalis, geležis ir kiti asmeniui reikalingi mikroelementai.

Kruopščiai nuplaukite bulves (tai pavyks geriau, jei naudosite kietą šepetį). Dantų krapštuku keliose vietose pradurkite bulvę, kad žievelė nesprogtų.

Bulves užpilkite šaltu vandeniu. Vanduo turi apsemti bulves. Tada įdėkite druskos: maždaug ½ šaukšto druskos litre vandens. Bet galite įdėti daugiau: bulvės pasiims tiek druskos, kiek reikia.

Tada puodą uždenkite dangčiu ir uždėkite ant didelės ugnies. Virkite 15-25 minutes.

Kaip patikrinti ar bulvės išvirė? Bulvę reikia pradurti peiliu ar šakute. Jei ji yra minkšta, tada bulvės jau išvirė. Vandenį nupilkite ir leiskite bulvėms šiek tiek atvėsti. Šias neluptas bulves patiekite ant stalo.

Kaip virti nuluptas bulves?

Pasistenkite imti vidutinio dydžio bulves, nes jos greičiau išvirs. Dideles bulves galima perpjauti per pusę arba į keletą dalių.

Į puodą suberkite žalias bulves, užpilkite šaltu vandeniu ir pasūdykite.

puodą su bulvėmis padėkite ant vidutinės ugnies. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį. Virkite apie 15-25 minutes.

Prieš išjungdami viryklę, patikrinkite bulves: pradurkite jas peiliu.

Tada nupilkite vandenį.

Kiek virti bulves sriuboje?

Sriubai bulvės paprastai supjaustomos juostelėmis ar kubeliais ir dedami į jau verdantį sultinį.

Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo dydžio. Kuo didesnius bulvių gabaliukus supjaustysite, tuo ilgiau jos virs.

Naudingi patarimai, kaip greičiau išvirti bulves

  1. Norėdami greičiau išvirti bulves, į puodą meskite gabalėlį sviesto. Ištirpęs sviestas padengs vandenį plona plėvele. Temperatūra puode pakils, o bulvės išvirs maždaug 5 minutėmis greičiau.
  2. Į bulves įmaišykite keletą gabalėlių svogūno arba porą česnako skiltelių, perpjautų per pusę, kad būtų skaniau. Taip pat galite įdėti lauro lapų ar prieskonių, o nuluptas bulves pabarstyti smulkintais krapais.
  3. Skystis, kuriame virtos bulvės, gali būti naudojamas kaip sultinys daržovių sriubai ruošti. Jis bus prisotintas naudingų mikroelementų, esančių bulvėse.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...