Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip iš tikrųjų išvirti kiaušinius: kodėl juos reikia dėti į verdantį, o ne į šaltą vandenį

1 min. skaitymo

Restoranuose virėjai kiaušinius deda į verdantį, o ne į šaltą vandenį. Paslaptis paprasta: taikant šį virimo būdą kiaušiniai minkštai išverda per 2 minutes, o ne per 5, ir virėjas gali sutaupyti laiko.

Verdant akimirksniu sustabdomos fermentų reakcijos, o tai reiškia, kad taip virti kiaušiniai yra saugūs sveikatai.

  • Į karštą vandenį reikėtų dėti tik kambario temperatūros kiaušinius.
  • Ką tik iš šaldytuvo išimti kiaušiniai sutrūkinės, jei juos iš karto įmesite į verdantį vandenį.
  • Per 3-4 minutes bus paruošti minkštai virti kiaušiniai, o per 10-15 minučių – kietai virti kiaušiniai.
  • Be to, kiaušinio baltymas iš karto sutirštės, o tai reiškia, kad tokį kiaušinį bus lengviau nulupti.
  • Jei verdančiame vandenyje kiaušinio lukštas įtrūksta, nedelsdami įpilkite druskos arba acto. Baltymas iš karto sutirštės ir įtrūkimas užgis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus