Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip iškepti žuvį, kad ji būtų sultinga: tereikia laikytis 3 taisyklių
Maistas / Gėrimai

Kaip iškepti žuvį, kad ji būtų sultinga: tereikia laikytis 3 taisyklių

Žuvies kepimo taisyklės
Dalintis

Kepta žuvis – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. Žuvis puikiai dera su daugeliu garnyrų. Yra tik vienas rimtas patiekalo trūkumas: kepimo metu ji gali prarasti sultingumą. Tačiau patyrę virėjai žino, kaip tinkamai iškepti žuvį. Faktas yra tai, kad patyrę gurmanai ruošdami patiekalą visada laikosi trijų paprastų taisyklių.

Tinkamai atšildykite žuvį

Žuvis atitirpinti reikia palyginti žemoje temperatūroje. Todėl produktą reikia perdėti iš šaldiklio į šaldytuvo lentyną. Žuvį reikia atitirpinti lėtai.

Marinuoti žuvį

Viena iš žuvies minkštumo ir sultingumo paslapčių yra teisingas išankstinis jos apdorojimas. Žuvis turi būti įdėta į gilų indą su marinatu. Reikia tik alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki tinkamos temperatūros

Kepimo indą su žuvimi dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas priklauso nuo gaminio svorio ir dydžio.

Jei reikia iškepti kilogramą žuvies, teks palaukti 40 minučių. Tačiau maža žuvelė bus paruošta per 20 minučių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...