Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip išsaugoti ryškų daržovių skonį ir naudingas savybes gaminant maistą: 5 taisyklės
Maistas / Gėrimai

Kaip išsaugoti ryškų daržovių skonį ir naudingas savybes gaminant maistą: 5 taisyklės

Ryškus daržovių skonis
Dalintis

Yra daržovių, kurias galima valgyti žalias. Tai morkos, žirniai, špinatai, žiediniai kopūstai ir daugelis kitų. Tačiau virėjai dažnai vis tiek griebiasi tokių daržovių terminio apdorojimo. Dėl to kyla klausimas: „Ar daržovėse bus išsaugotos svarbios medžiagos?”

Jei laikysitės tam tikrų taisyklių, produktai išliks ne tik naudingi, bet ir labai skanūs. Šios rekomendacijos taip pat taikomos daržovėms, kurias reikia termiškai apdoroti (pavyzdžiui, bulvėms).

Teisingai supjaustykite

Pjaustant daržoves, jas supjaustykite didesniais gabalėliais. Faktas yra tas, kad taip supjausčius daržoves išsaugomos produkto naudingąsios medžiagos.

Be to, pageidautina, kad daržovių gabalėliai būtų maždaug tokio paties dydžio. Šios taisyklės laikymasis garantuoja, kad patiekalas bus paruoštas teisingai.

Tinkami patiekalai

Taip pat svarbūs patiekalai, kuriuose virėjas planuoja gaminti daržoves. Patartina naudoti aliuminines arba emalio puodus.

Druska

Daržoves pirmiausia reikia termiškai apdoroti sūriu skysčiu. Laiku pridėjus druskos, padidėja galimybė išsaugoti ryškų patiekalo skonį ir vitaminus.

Cukrus

Kaip bebūtų keista, į vandenį patartina įberti šiek tiek cukraus. Tai pagerins daržovių skonį.

Verdantis vanduo

Supjaustytų daržovių negalima dėti į šaltą vandenį. Pageidautina, kad daržovės atsidurtų jau verdančiame vandenyje.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...