Šiuolaikinių parduotuvių lentynose galite rasti daugybę įvairių veislių avokadų. Nepaisant to, yra universalių taisyklių, kurios padės padaryti teisingą pasirinkimą.
Kaip išsirinkti skanų avokadą?
Pirmiausia pažiūrėkite į vaisiaus formą. Avokadas turi būti kriaušės formos ir pailgas.
Svarbus ir ilgis, kuris neturėtų viršyti 20 cm, taip pat avokado svoris. Didelis ir prinokęs vaisius sveria apie 300 g, bet geriau sustoti prie 100–200 g sveriančių vaisių, nes daugiausia naudos ir turtingo skonio pasižymi vidutiniai ir maži avokadai.
Odelės spalva taip pat turėtų būti naudojama kaip orientyras. Paprastai prinokę vaisiai yra tamsesni, tačiau ši savybė netinka visoms veislėms. Daugeliu atvejų subrendusio vaisiaus odelė yra sodriai žalia spalva, o minkštimas yra švelniai žalios spalvos, kuri geltonuoja arčiau šerdies.
Galiausiai avokadą paspauskite pirštu. Jei spaudimo metu nepastebėjote įdubimo, vaisiams sunokti reikia dar kelių dienų. Jei atsiradęs įdubimas nenori atsistatyti, vaisius geriau suvalgyti jau dabar, nes jau kitą rytą toks avokadas greičiausiai bus supuvęs.
Parašyti komentarą