Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip išsirinkti avokadą: prinokusio ir skanaus vaisiaus požymiai
Maistas / Gėrimai

Kaip išsirinkti avokadą: prinokusio ir skanaus vaisiaus požymiai

Skanus avokadas- kaip išsirinkti
Dalintis

Šiuolaikinių parduotuvių lentynose galite rasti daugybę įvairių veislių avokadų. Nepaisant to, yra universalių taisyklių, kurios padės padaryti teisingą pasirinkimą.

Kaip išsirinkti skanų avokadą?

Pirmiausia pažiūrėkite į vaisiaus formą. Avokadas turi būti kriaušės formos ir pailgas.

Svarbus ir ilgis, kuris neturėtų viršyti 20 cm, taip pat avokado svoris. Didelis ir prinokęs vaisius sveria apie 300 g, bet geriau sustoti prie 100–200 g sveriančių vaisių, nes daugiausia naudos ir turtingo skonio pasižymi vidutiniai ir maži avokadai.

Odelės spalva taip pat turėtų būti naudojama kaip orientyras. Paprastai prinokę vaisiai yra tamsesni, tačiau ši savybė netinka visoms veislėms. Daugeliu atvejų subrendusio vaisiaus odelė yra sodriai žalia spalva, o minkštimas yra švelniai žalios spalvos, kuri geltonuoja arčiau šerdies.

Galiausiai avokadą paspauskite pirštu. Jei spaudimo metu nepastebėjote įdubimo, vaisiams sunokti reikia dar kelių dienų. Jei atsiradęs įdubimas nenori atsistatyti, vaisius geriau suvalgyti jau dabar, nes jau kitą rytą toks avokadas greičiausiai bus supuvęs.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...