Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip išsirinkti avokadą – trys požymiai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį
Maistas / Gėrimai

Kaip išsirinkti avokadą – trys požymiai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį

Geras avokado pasirinkimas
Dalintis

[player id=’117894′]

Avokadai yra vertingas sveikųjų riebalų, vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Tačiau išsirinkti tikrai prinokusį ir skanų vaisių gali būti sunku. Į ką atkreipti dėmesį, kad nesuklystumėte?

Odelės spalva

Vienas iš pagrindinių avokado sunokimo požymių yra jo spalva.

  • Nesubrendęs vaisius yra šviesiai žalias, kietas liesti.
  • Prinokęs avokadas yra tamsiai žalias arba rusvas, šiek tiek minkštas.
  • Pernokęs – per tamsus, su juodomis dėmėmis ant žievelės.

Tvirtumas

Švelniai suspauskite avokadą delne:

  • Jei jis kietas, reikia dar kelių dienų, kad prinoktų.
  • Jei pirštai šiek tiek spyruokliuoja, bet neišspaudžia, avokadas yra visiškai prinokęs.
  • Jei jis per minkštas, vaisius gali būti pernokęs.

Rinkdamiesi avokadus pagal šias savybes, galite rasti puikų vaisių salotoms, skrebučiams ir kokteiliams. Jei avokadas vis dar kietas, palikite jį kambario temperatūroje kelioms dienoms, kad prinoktų.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...