[player id=’117894′]
Avokadai yra vertingas sveikųjų riebalų, vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Tačiau išsirinkti tikrai prinokusį ir skanų vaisių gali būti sunku. Į ką atkreipti dėmesį, kad nesuklystumėte?
Odelės spalva
Vienas iš pagrindinių avokado sunokimo požymių yra jo spalva.
- Nesubrendęs vaisius yra šviesiai žalias, kietas liesti.
- Prinokęs avokadas yra tamsiai žalias arba rusvas, šiek tiek minkštas.
- Pernokęs – per tamsus, su juodomis dėmėmis ant žievelės.
Tvirtumas
Švelniai suspauskite avokadą delne:
- Jei jis kietas, reikia dar kelių dienų, kad prinoktų.
- Jei pirštai šiek tiek spyruokliuoja, bet neišspaudžia, avokadas yra visiškai prinokęs.
- Jei jis per minkštas, vaisius gali būti pernokęs.
Rinkdamiesi avokadus pagal šias savybes, galite rasti puikų vaisių salotoms, skrebučiams ir kokteiliams. Jei avokadas vis dar kietas, palikite jį kambario temperatūroje kelioms dienoms, kad prinoktų.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą