Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip išsirinkti prinokusią ir sultingą citriną be cheminių medžiagų
Maistas / Gėrimai

Kaip išsirinkti prinokusią ir sultingą citriną be cheminių medžiagų

Gaivios citrinos
Dalintis

Norėdami įsigyti sveikiausių ir skaniausių citrinų, atkreipkite dėmesį į šiuos patarimus. Pirkdami citrinas atkreipkite dėmesį į jų išvaizdą. Ant žievelės neturėtų būti rudų žymių, tamsių dėmių ar juodų taškelių – tokie defektai rodo, kad vaisiai transportavimo metu buvo sušaldyti arba buvo pažeistos laikymo taisyklės.

Jų prisirpimo laipsnį galite įvertinti pagal žievelės blizgesį: neprinokusio citrusinio vaisiaus paviršius yra matinis, o prinokusio – blizga. Citrinos spalva gali būti nuo šviesiai žalios iki oranžinės ar geltonos, su persipynusiais žaliais atspalviais.

Stipriai paspaudus prinokusį vaisių, jis šiek tiek išsiskleidžia, bet išlieka tvirtas, o jei paspaudus žievelė negrįžta į pradinę išvaizdą, tai greičiausiai yra pernokęs vaisius ir vargu ar gali būti naudingas.

Storos žievės vaisiai turi šiurkštesnį paviršių, o švelnūs citrusiniai vaisiai turi plonesnę žievę. Dėl storos odelės geriau išsaugomos citrinos naudingosios savybės, tačiau vaisiuose su plona odele yra daugiau įvairių vitaminų.

Jeigu truputį paspausite citrinos odelę, turėtų pasklisti gaivus citrinos aromatas. Tačiau, jeigu vietoje gaivaus aromato užuosite rūgštį ar kitokį kvapą neprimenantį citrinos – tokios citrinos buvo augintos naudojant chemikalus.

Labai kietos citrinos gali būti neprinokusios, tačiau laikomos kambario temperatūroje jos greitai taps sunokusios. Todėl, jei neketinate vaisių valgyti iš karto po įsigijimo, galite pirkti kietąsias citrinas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...