Saldus, kvapnus ir sultingas – toks melionas tiesiog tirpsta burnoje. Tačiau ar kada nusipirkote gražų vaisių, o namuose – nusivylimas? Kad taip neatsitiktų dar kartą, verta žinoti kelis paprastus, bet veiksmingus triukus. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip išsirinkti tikrai saldų ir prinokusį melioną, kuris ne tik atgaivins karštą dieną, bet ir taps tikru desertu jūsų lėkštėje.
Kaip išsirinkti skanų melioną – visi atsakymai čia
Vienas iš paprasčiausių būdų – naudoti klausą. Bakstelėkite melioną – garsas turi būti gilus ir duslus. Tai reiškia, kad vaisius turi tvirtą vidinę struktūrą ir sultingą minkštimą.
Švelniai užuoskite meliono kvapą. Kvapas turėtų būti malonus, saldus, su lengvomis medaus ir vanilės natomis. Venkite vaisių, kurių aromatas yra įkyrus arba sunkus.
Įvertinkite, ar odelė nėra pažeista, įbrėžta ar dėmėta. Melionas turėtų būti nepažeistas, be jokių pažeidimų požymių.
Papildomos rekomendacijos:
- Nupirktus perpjautus melionus kambario temperatūroje galima laikyti ne ilgiau kaip 5 valandas.
- Melionus šaldytuve galima laikyti ne ilgiau kaip 2 dienas. Svarbu įdėti jį į sandarų indą.
- Kad išvengtumėte nepageidaujamų kvapų, laikymui galite naudoti maistinę plėvelę.
Parašyti komentarą