Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip išvirti kiaušinius, kad jie būtų puikūs ir skanūs: šefo patarimai
Maistas / GėrimaiPatarimai

Kaip išvirti kiaušinius, kad jie būtų puikūs ir skanūs: šefo patarimai

Kiaušinius reikia virti ne ilgiau kaip 7 minutes
Dalintis

Išvirti kiaušinį nėra tokia sudėtinga užduotis, tačiau kartais jis ne visada būna tobulas ir skanus, kaip norisi. Todėl ekspertas, virėjas Nelsonas Serrano-Bazri leidiniui „TastingTable“ papasakojo apie visas kiaušinių virimo subtilybes, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas.

Jis pažymėjo, kad yra universalus patarimas, kaip virti kiaušinius – prieš užvirinant juos reikia pradėti virti šaltame vandenyje.

„Tai sumažina šiluminę apkrovą kiaušiniui, ypač jo lukštui, kuris linkęs skilinėti. Šis metodas leidžia kiaušiniams palaipsniui įkaisti … ir užtikrina, kad kiaušinis išvirtų tolygiai nuo krašto iki vidurio. Jei įmesite kiaušinį į verdantį vandenį, yra tikimybė, kad jis įtrūks“, – pažymėjo Serrano-Bazri.

Kiek laiko virti kiaušinius

Toliau jis kalbėjo apie svarbiausią viso kiaušinių virimo proceso dalį.

„Paslaptis, padedanti nuosekliai pasiekti norimą trynio tekstūrą, yra laikas“, – pabrėžė virtuvės šefas.

Pasak eksperto, minkštai virtiems kiaušiniams reikia maždaug 4-6 minučių, vidutinio dydžio kiaušiniams – 7-9 minučių, o kietai virtiems – 10-12 minučių.

„Geras būdas įsidėmėti šiuos laiko intervalus – prisiminti, kad maksimalus vieno kiaušinio virimo laikas yra 12 minučių, o su kiekviena kiaušinio rūšimi jį trumpinti 3-4 minutėmis“, – patarė profesionalas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

1 Komentaras

guest
1 Komentaras
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Kiaušingalvis
Kiaušingalvis
prieš 9 mėnesių

Kiaušiniu virimo profesionalas, pizdiec 😀

Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Pinigų išėmimas iš bankomato

Grynųjų pinigų išėmimas iš bankomato? Iš karto nenueikite, nes galite prarasti pinigus

Išsiimti grynųjų pinigų bankomate neužtrunka ilgai, tačiau kai jau išsigryninate pinigus, prie...