Proceso esmė paprasta. Pirmiausia turite užpildyti puodą vandeniu ir uždėti ant ugnies. Kol vanduo kaista, kiekvieną kiaušinį reikia atsargiai suvynioti į foliją, kad jis iš visų pusių tvirtai priglustų prie paviršiaus. Tada kiaušiniai panardinami į vandenį.
Užvirus rekomenduojama puodą palikti ant silpnos ugnies dar kelioms minutėms, priklausomai nuo to, kokių kiaušinių norite – kietai virtų ar ne. Šis metodas užtikrina, kad kiaušinio lukštas išliks nepažeistas.
Taip pat yra ir kitų rekomendacijų, kurios padės išvengti įtrūkimų.
Iš anksto paruoškite kiaušinius. Iš anksto išimkite juos iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Paprastai pakanka 15-20 minučių.
Stebėkite vandens kiekį. Jis turėtų visiškai uždengti kiaušinius, geriausia 1-2 centimetrais aukščiau. Tai užtikrins vienodą virimą ir sumažins įtrūkimų tikimybę. Galima įberti šiek tiek druskos – aplink baltymą susidaro apsauginė plėvelė.
Nevirkite per daug kiaušinių vienu metu. Jei iš karto iškepsite didelį kiekį, kai kurie kiaušiniai gali sugesti dėl kitų svorio.
Svarbu vandenį užvirti ant silpnos ugnies, o tada kaitrą sumažinti. Kai kiaušiniai bus paruošti, sudėkite juos į indą su šaltu vandeniu. Tai palengvins lukšto lupimą.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą