Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip kepti ažūrinius blynus keptuvėje: paprastas būdas
Maistas / Gėrimai

Kaip kepti ažūrinius blynus keptuvėje: paprastas būdas

Skanūs ažūriniai blynai
Dalintis

Elastingų ir skanių blynų kepimas keptuvėje – tikras kulinarinis meistriškumas. Ne kiekvienas gali pasigirti gebantis gerai iškepti tokį skanėstą. Tačiau norint pagaminti plonus ir švelnius blynus, pakanka laikytis visų ingredientų proporcijų ir vadovautis receptu.

Pasak patyrusių virėjų, norint pagaminti blynus, ingredientai imami po lygiai – po vieną stiklinę. Vienai stiklinei miltų reikia stiklinės verdančio vandens ir pieno. Be to, reikia paruošti du kiaušinius, šaukštą aliejaus ir žiupsnelį druskos.

Jei norite pasigaminti saldžių blynų, į tešlą galite įberti cukraus. Šiam produktų kiekiui pakaks 2-3 valgomųjų šaukštų.

Kaip kepti ažūrinius blynus?

  1. Pirmiausia sumaišykite kiaušinius su druska ir cukrumi. Kai tik pasirodys putos, galite įpilti pieno.
  2. Nedidelėmis porcijomis suberkite persijotus miltus. Po to patartina leisti tešlai brinkti apie 20 minučių. Po to galite supilti verdantį vandenį. Nedelsdami išmaišykite tešlą ir supilkite aliejų.
  3. Blynus kepkite įkaitintoje ir sausoje keptuvėje. Juos reikia kepti iš abiejų pusių, kol įgaus auksinę spalvą.
  4. Blynus galite patiekti su įvairiais padažais ir įdarais.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...

Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...