Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip kepti kepenėlių blynelius arba kotletukus keptuvėje?
Maistas / Gėrimai

Kaip kepti kepenėlių blynelius arba kotletukus keptuvėje?

Vištų kepenėlių kotletai
Dalintis

Dažniausiai kepenėlės ruošiamos kepimo būdu, nes šis maisto ruošimo būdas padeda maksimaliai atskleisti produkto skonį. Šį kartą pasigaminkime kepenėlių blynelius arba kotletukus.

Reikiamų ingredientų sąrašas:

  • pusės kilogramo vištienos kepenelių;
  • didelio svogūno;
  • du vidutinio dydžio kiaušiniai;
  • 3 dideli šaukštai manų kruopų;
  • šoninės;
  • prieskoniai pagal skonį ir reikiamas druskos kiekis.

Kepimo būdas:

  1. Paimkite vištienos kepenėles ir gerai jas nuplaukite. Po to popieriniu rankšluosčiu pašalinkite drėgmės perteklių. Sudėkite į trintuvą ir sumalkite.
  2. Tada nulupkite svogūną ir sutrinkite jį. Svogūną sumaišykite su kepenėlėmis.
  3. Taip pat reikėtų supjaustyti gabalėlį šoninės ir sudėti į maltas kepenėles. Tada įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Šiame etape įberkite reikiamą kiekį druskos ir nepamirškite prieskonių, kurie suteiks skonio.
  4. Suberkite manų kruopas ir leiskite ruošiniui šiek tiek pailsėti, kad išbrinktų.
  5. Po to pradedame kepimo procesą.
  6. Kepenėles reikia kepti ant nedidelės kaitros po 5-7 minutes iš abiejų pusių. Kol susidarys kietoka pluta.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...