Dažniausiai kepenėlės ruošiamos kepimo būdu, nes šis maisto ruošimo būdas padeda maksimaliai atskleisti produkto skonį. Šį kartą pasigaminkime kepenėlių blynelius arba kotletukus.
Reikiamų ingredientų sąrašas:
- pusės kilogramo vištienos kepenelių;
- didelio svogūno;
- du vidutinio dydžio kiaušiniai;
- 3 dideli šaukštai manų kruopų;
- šoninės;
- prieskoniai pagal skonį ir reikiamas druskos kiekis.
Kepimo būdas:
- Paimkite vištienos kepenėles ir gerai jas nuplaukite. Po to popieriniu rankšluosčiu pašalinkite drėgmės perteklių. Sudėkite į trintuvą ir sumalkite.
- Tada nulupkite svogūną ir sutrinkite jį. Svogūną sumaišykite su kepenėlėmis.
- Taip pat reikėtų supjaustyti gabalėlį šoninės ir sudėti į maltas kepenėles. Tada įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Šiame etape įberkite reikiamą kiekį druskos ir nepamirškite prieskonių, kurie suteiks skonio.
- Suberkite manų kruopas ir leiskite ruošiniui šiek tiek pailsėti, kad išbrinktų.
- Po to pradedame kepimo procesą.
- Kepenėles reikia kepti ant nedidelės kaitros po 5-7 minutes iš abiejų pusių. Kol susidarys kietoka pluta.