Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip marinuoti agurkus, kad jie būtų traškūs: dalijamės patarimais
Maistas / Gėrimai

Kaip marinuoti agurkus, kad jie būtų traškūs: dalijamės patarimais

Šviežiai rauginti agurkai
Dalintis

Kiek druskos reikia lengvai sūdytiems agurkams 3 litrų stiklainyje, kad agurkai būtų skanūs ir traškūs?

Yra daugybė receptų, kaip pasigaminti lengvai sūdytus agurkus, tačiau pagal klasikinį receptą į 3 litrų stiklainį reikia įdėti 5 skilteles česnako, 3 šaukštus druskos, šiek tiek krapų, agurkų ir įpilti vandens.

Kas marinuotus agurkus padaro traškius?

Raugintiems agurkams rinkitės jaunus ir mažus vaisius. Agurkai turi būti tvirti ir stangrūs. Prieš pradėdami rauginti, stiklainius ir dangtelius kruopščiai išplaukite ir sterilizuokite verdančiu vandeniu.

Prieš tai agurkus užpilkite šaltu vandeniu ir gerai nuplaukite. Rekomenduojame kelis kartus pakeisti vandenį. Po to švarius agurkus sudėkite į didelį dubenį, kad vanduo nutekėtų. Taip pat reikia paruošti krapus, juos nuplauti ir išdžiovinti. Kad agurkai būtų traškūs, įdėkite krapų, vynuogių arba vyšnių lapų. Juos reikia gerai paskleisti ant stiklainių dugno, tarsi viską uždengti.

Kaip teisingai laikyti lengvai sūdytus agurkus?

Sūdytus ir mažai sūdytus agurkus reikia laikyti tik šaltose ir tamsiose vietose, o temperatūra neturėtų viršyti +4°. Paprastai tam idealiai tinka rūsys arba pusrūsis, tačiau jis turi būti sausas.

Švelniai sūdytus agurkus ir kitus marinuotus agurkus taip pat galite laikyti tamsioje vietoje kambario temperatūroje. Tačiau nepamirškite, kad atidarius agurkų stiklainį, juos reikėtų laikyti šaldytuve ne ilgiau kaip 14 dienų ir sūryme, kuriame jie buvo marinuoti.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Juodojo drakono arbata

Žalioji arbata ir juodoji arbata: kuri sveikesnė?

Pagal Healthline, pagrindinis skirtumas tarp žaliosios ir juodosios arbatos yra jų gamybos...

Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...