Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip marinuoti agurkus maišelyje: jie gausis traškūs ir labai skanūs
Maistas / Gėrimai

Kaip marinuoti agurkus maišelyje: jie gausis traškūs ir labai skanūs

Rauginti agurkai maišelyje
Dalintis

Galbūt sunku patikėti, bet tradiciniam vasaros užkandžiui – lengvai sūdytiems agurkams – paruošti tereikia skirti vos 10 minučių laiko. Dar vienas šio būdo privalumas – po to nereikės plauti indų. Tai maloni smulkmena.

Lengvai sūdyti, rauginti agurkai

Štai ingredientai, kurių reikia norint pasigaminti lengvai sūdytus agurkus maišelyje:

  • 1 kg agurkų;
  • 1 ryšulėlis krapų;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos;
  • 1 valgomasis šaukštas acto;
  • 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • 1 arbatinis šaukštelis kalendros;
  • 4 skiltelės česnako;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį.

Nuplautiems agurkams iš abiejų pusių nupjaukite uodegėles, tada supjaustykite juos į 4 dalis ir sudėkite į maišelį. Į tą patį maišelį sudėkite smulkiai supjaustytus krapus ir susmulkintą česnaką.

Atskirai sumaišykite druską, cukrų, kalendrą ir pipirus, tada supilkite aliejų ir actą. Jei mėgstate aštriai, įberkite šiek tiek raudonųjų pipirų. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į agurkus, tada užriškite maišelį ir gerai suplakite.

Jei agurkus paliksite kambario temperatūroje, juos galėsite valgyti vos 3-4 valandų, o laikysite šaldytuve – po 7-8 valandų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...

Puiki tešla žuviai

Kaip greitai pasigaminti gardžią džiūvėsėlių tešlą, kurią įvertins net patyrę virėjai – paslaptys ir gudrybės

Tikriausiai ne kartą esate kepę žuvį, mėsą ar daržoves tešloje, tačiau rezultatas...

Naminiai varškės sūreliai

Skanių naminių varškės sūrelių receptas. Pamirškite sūrelius iš parduotuvės

Ieškote gardaus, sveiko ir lengvai pagaminamo deserto, kuris nustebintų visus namuose? Šie...

Šaldyta žuvis

Įspėjimas Lietuvos gyventojams – pavojus dėl užterštos žuvies: „Nevartokite – viršytas gyvsidabrio kiekis, kelia grėsmę sveikatai“

Lietuvos gyventojams svarbu žinoti – Europos rinką pasiekė užterštos žuvies produktai, kuriuose...