Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip marinuoti kietą mėsą: profesionalių šefų paslaptis
Maistas / Gėrimai

Kaip marinuoti kietą mėsą: profesionalių šefų paslaptis

Kaip marinuoti mėsą
Dalintis

Pasitaiko, kad išvaizdus mėsos gabalas pasirodo visai netinkamas šventiniams mėsos patiekalams ruošti. Kieta mėsa netinka nei šašlykams, nei kepimui ant grotelių. Tačiau yra vienas būdas, kuris kietą mėsą pavers idealia. Čia yra profesionalų paslaptis.

Kaip apdoroti mėsą?

Jei kalbame apie seną jautieną, avieną ar vištieną, tai mėsą marinuoti acte ar garstyčiose ne visada produktyvu. Tokiais atvejais į pagalbą galima pasitelkti tik sodą. Jo pagrindu pagamintas marinatas padeda išsaugoti prieskonių ar žalumynų aromatą ir atsikratyti prastos mėsos kvapo.

Kaip elgtis?

  • Mėsos gabaliukai supjaustomi, o po to apibarstomi soda, 2-3 centimetrų sluoksniu. Mėsa dvi valandas laikoma šaldytuve, o po to soda kruopščiai nuplaunama tekančiu vandeniu.
  • Kietą mėsą, skirtą šašlykams, galima marinuoti su soda. Kepimui reikia ištirpinti vieną arbatinį šaukštelį sodos viename litre mineralinio vandens. Mėsa mirkoma 2 valandas, o po to marinuojama bet kokiu tinkamu būdu.
  • Jei ruošiatės kepti kietą mėsą, į 5 litrus vandens turėsite įpilti ½ arbatinio šaukštelio sodos.

Sodos skonis po tokio marinavimo nebus jaučiamas, net jei mėsa bus kepama keptuvėje be aromatinių ir kvapiųjų priedų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Buteliai su gazuotu vandeniu

Ne keturios, o penkios „kojelės“: atskleista didžioji plastikinių butelių paslaptis, slypinti jų dugne

Ar kada nors, atsisukdami gazuoto gėrimo butelį, susimąstėte, kodėl jo dugnas nėra...

Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...