Parduotuvėje galite nusipirkti sūdytos raudonos žuvies, tačiau namuose paruošta žuvis yra daug aromatingesnė ir skanesnė. Tuo įsitikinsite patys, jei išbandysite šį receptą. Receptas paprastas ir greitas.
Jums reikia paruošti sūrymą. Jums reikės stiklinės vandens (virinto ir atvėsinto). Įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir druskos. To užteks nedidelei žuviai. Jei reikia, pasigaminkite daugiau sūrymo.
Paruoštą žuvį be odos ir kaulų sudėkite į indą ir užpilkite sūrymu. Po 2 valandų jį nusunkite, pabarstykite žuvį kalendromis ir užpilkite truputį aliejaus.
Galiausiai 1-2 svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir uždėkite ant filė. Žuvis kelias valandas išliks šiame skonių ir aromatų derinyje ir taps nepakartojamai skani.
Patarimai:
- Sūdymui geriausia rinktis šviežią ir kokybišką žuvį.
- Jei norite intensyvesnio skonio, prieš sūdant žuvį galite įtrinti prieskoniais (pavyzdžiui, pipirais, krapais arba citrinos žievelėmis).
- Sūdytą žuvį laikykite šaldytuve sandariai uždarytame inde.
- Sūdyta raudona žuvis puikiai tinka sumuštiniams, salotoms, užkandžiams arba kaip savarankiškas patiekalas.
Parašyti komentarą