Neįmanoma pajusti džiaugsmo nuo sausų apelsino griežinėlių. Kad nesuklystumėte pasirinkdami, turite žinoti tik 3 dalykus. Štai į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis citrusinius vaisius.
DYDIS
Nereikia dairytis didžiausių apelsinų. Tokių apelsinų žievelė gali būti labai stora. Be to, tokie apelsinai būna absoliučiai beskoniai ir sausi. Jei norite įsigyti sultingų ir kvapnių vaisių, rinkitės vidutinio dydžio vaisius. Maži apelsinai dažnai būna rūgštūs.
KILMĖS ŠALIS
Saldžiausi ir sultingiausi apelsinai atvežti iš Maroko ir Ispanijos. Citrusinių vaisių tiekėjai yra Turkija, Graikija, Pietų Afrika, Izraelis. Bet čia reikia nepamiršti, kad kuo toliau vaisių tėvynė, tuo anksčiau jie buvo skinami, apdorojami ir ilgiau laikomi. Tai yra, norėdami nugabenti juos iš vieno Žemės rutulio taško į kitą, gamintojai skina neprinokusius vaisius, o tai turi įtakos kokybei.
FORMA
Tai įdomiausias momentas, nes dauguma pirkėjų stengiasi pasirinkti tobulai apvalius apelsinus. Tačiau pastebėta, kad skaniausi yra tie vaisiai, kurie yra išsipūtę toje vietoje, kur buvo žiedas.
Ir galiausiai, jei nusipirkote rūgščių apelsinų, nesitikėkite, kad jie „pagulės” ir taps saldesni. Tai visiškai iš piršto laužta nesąmonė.