Česnakas yra universalus ingredientas, naudojamas daugelyje patiekalų. Tačiau jį nulupti gali būti iššūkis. Česnako odelė gali būti kieta ir lipni, o procesas gali būti gana varginantis.
Laimei, yra keletas būdų, kaip česnaką nulupti lengviau. Štai du paprasti ir veiksmingi būdai.
Pirmasis:
- Česnako skilteles įdėkite į dubenį su šiltu vandeniu.
- Įdėkite kelias skilteles.
- Palikite česnakus vandenyje 2-3 minutes.
- Išimkite česnaką iš vandens ir leiskite jam nusausėti.
- Tada česnako žievelė lengvai nusilups.
Antrasis:
Šis metodas yra dar paprastesnis, tačiau jis gali tikti ne visų rūšių česnakams. Tam reikia:
- Česnako skilteles sudėkite į dubenį.
- Uždenkite dubenį maistine plėvele.
- Įdėkite dubenėlį į mikrobangų krosnelę 10-15 sekundžių.
- Išimkite dubenėlį iš mikrobangų krosnelės ir leiskite česnakams atvėsti.
Parašyti komentarą