Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip nustatyti grietinės kokybę: 4 efektyviausi metodai
Maistas / Gėrimai

Kaip nustatyti grietinės kokybę: 4 efektyviausi metodai

Natūrali grietinė
Dalintis

Grietinė yra populiarus pieno produktas, naudojamas daugelyje patiekalų. Tačiau dažnai pasitaiko klastočių, kurių sudėtyje yra palmių aliejaus ar kitų nekokybiškų priedų. Kad išvengtumėte klastotės pirkimo, turite žinoti, į ką atkreipti dėmesį rinkdamiesi grietinę.

Perskaitykite sudėtį

Pirmas dalykas, į kurį turėtumėte atkreipti dėmesį, yra sudėtis. Jei joje yra palmių aliejaus, tai yra klastotė. Palmių aliejus pablogina grietinės skonį ir tekstūrą, be to, yra kenksmingas sveikatai.

Įvertinkite išvaizdą

Natūrali grietinė yra malonaus pieno atspalvio ir vienodos konsistencijos. Klastotės gali būti blyškesnės ar net gelsvos, nevienalytės struktūros.

Grietinės kvapas

Tikra grietinė pasižymi išskirtiniu pieno aromatu. Jei kvapas atrodo keistas, cheminis arba jo visai nėra, vadinasi, tai klastotė.

Patikrinkite, ar grietinėje nėra palmių aliejaus

Yra paprastas būdas patikrinti, ar grietinėje nėra palmių aliejaus. Tam įpilkite šiek tiek grietinės į stiklinę vandens. Jei grietinė ištirpsta arba vandens paviršiuje susidaro riebus sluoksnis, vadinasi, joje yra palmių aliejaus.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...