Ar tikrai pasirinkote aukštos kokybės nealkoholinį vyną? Kaip patikrinti šį vyną namuose, kad būtumėte tikri, jog jūsų pasirinkimas vertas kiekvieno gurkšnio? Atskleisime paprastą, bet veiksmingą triuką, kuris padės nustatyti nealkoholinio vyno kokybę vos per kelias sekundes!
Kaip patikrinti nealkoholinio vyno kokybę?
Paslaptis slypi natūraliuose tamsių vynuogių, mėlynių, vyšnių, raudonųjų kopūstų ir burokėlių produktuose esančiuose pigmentuose – antocianinuose. Jie naudingi sveikatai ir mūsų organizme veikia kaip antioksidantai. Antocianinai rūgščioje aplinkoje tampa raudoni, o šarminėje – mėlyni. Jei į taurę vyno įberiate nedidelį arbatinį šaukštelį valgomosios sodos ir gėrimo spalva iš raudonos pasikeičia į mėlyną, tai ženklas, kad vynas yra natūralus.
Tačiau jei tirpalas tampa skaidrus arba jokių pokyčių neįvyksta, tai gali reikšti, kad taurėje esantis vynas nėra kokybiškas, jame gali būti priemaišų ir specialių maistinių dažiklių.
Taip pat verta paminėti, kad valgomoji soda gali ne tik padėti nustatyti vyno kokybę, bet ir sumažinti jo rūgštingumą. Į 1 litrą vyno įberkite 1/4 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos ir jūsų gėrimas bus dar skanesnis.
Parašyti komentarą