Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip pagaminti senovinius pyragaičius „Bulvytė” – prisiminkime tai ką senai pamiršome
Maistas / Gėrimai

Kaip pagaminti senovinius pyragaičius „Bulvytė” – prisiminkime tai ką senai pamiršome

Pyragaičiai "Bulvytė"
Dalintis

Pyragaičiai „Bulvytė” buvo visų mėgstamiausias skanėstas. Šis skanėstas tebegaminamas ir šiandien, tačiau labai sunku rasti tokį skonį, kokį prisimenate iš vaikystės.

Pyragaičiai pavadinimu „Bulvytė”

Reikės:

  • 200 g maltų sausainių;
  • 100 g sviesto;
  • 100 g kondensuoto pieno;
  • 50 g kakavos miltelių;
  • 100 g riešutų;
  • Kakava pabarstymui.

Kaip pasigaminti:

  1. Pirmiausia reikia sumalti sausainius iki trupinių. Tai galima padaryti smulkintuvu arba, sudėjus sausainius į plastikinį maišelį, sutrinti juos kočėlu ar kitu sunkiu daiktu.
  2. Sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje, stengdamiesi neperkaitinti.
  3. Sutrintus sausainius sumaišykite su kakavos milteliais ir kondensuotu pienu. Mišinį gerai išmaišykite.
  4. Palaipsniui supilkite ištirpintą sviestą į sausainių ir kakavos miltelių mišinį, atsargiai maišydami, kad gautųsi vientisa masė.
  5. Iš gautos masės suformuokite nedidelius, maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Į kiekvieną rutuliuką galite įdėti po raziną ar riešutą, kad pyragui suteiktumėte papildomo skonio ir tekstūros.
  6. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite smulkintuose riešutuose. Kamuoliukus taip pat galite pabarstyti kakavos milteliais.
  7. Paruoštus rutuliukus sudėkite ant padėklo ir kelioms valandoms palikite šaldytuve, kad šiek tiek sukietėtų ir įgautų sodresnį skonį.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...